Türk savunma sanayisine güç katacak

Türk savunma sanayisine güç katacak
Güneş enerjisi sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından CW Enerji, uzun süredir yürüttüğü AR-GE çalışmaları sonucu savunma sanayisine yönelik güneş enerjisi çözümleri geliştirdi.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan ve bu alanda önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'23) sona erdi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde gerçekleştirilen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Türkiye ve yurt dışından önde gelen şirketlerin yer aldığı fuarda, güneş enerjisi sistemleri üreten teknoloji firması CW Enerji de savunma sanayisine yönelik geliştirdiği çözümleri sergiledi. Savunma sanayisinin ihtiyacı olan enerjiye köklü çözümler sunmayı amaçlayan şirketin bu amaçla uzun süredir yürüttüğü AR-GE çalışmaları meyvelerini verdi. Yerli ve milli savunmaya destek olmak amacıyla bugüne kadar geliştirdiği ürünleri "CW Defence" çatısı altında toplayan CW Enerji, ürünlerini IDEF'23'te uluslararası alanda görücüye çıkardı. Sergilenen ürünler arasında mobil askeri enerji üretim sistemlerinden mobil enerji depolama sistemlerine, güvenlik sistemlerinden sert arazi koşullarına dayanıklı güneş panellerine, İHA ve SİHA'ların kanatlarına takılan panellere kadar birçok ürün yer aldı.

01-02-16-7-aa-31795012.jpg

"En yeşil enerjiyi kullanan ordu Türk ordusu olsun"
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yaptığı açıklamada, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 2 bin çalışanla faaliyet gösterdiklerini belirterek, güneş enerjisi çözümlerine yönelik geliştirdikleri ürünlerin askeri alanda kullanılması için bir süredir AR-GE çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Sarvan, "Araştırma ve geliştirme çalışmalarımız sonucunda onlarca ürün ortaya çıktı. Bu ürünlerimizi artık askeri alanlarda da kullanmak için kolları sıvadık. Aslında buradaki düşüncemiz en yeşil enerjiyi, en yenilenebilir enerjiyi kullanan ordu Türk ordusu olsun. Ordumuzu, kendi sektörümüzde, yerli teknolojilerimiz, yerli tasarımlarımızla ve yerli ürünlerimizle güneş enerjisine en donanımlı hale getirmek istiyoruz." dedi. Güneş enerjisinin hayatın birçok alanında kullanılabileceğine işaret eden Sarvan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olağanüstü problemlerde, savaş veya deprem anında, yollar zarar gördüğünde oraya akaryakıtın götürülmeye çalışıldığı sıralarda güneş enerjisinin daha hızlı şekilde ulaştırılabileceğini gördük. Mesela, savaş anında ilk geldiler köprülerimize zarar verdiler, yollarımızı kazdılar. Buradan bir konteynerimiz veya aracımız götürülüp askerimize verilse ve bir konteyner de panel konulsa oraya, orada askerimiz kendi normal rutin akışını sağlayabilir. Bunlar kolay ve çok basit kurulabilen sistemler. Çok fazla teknik bilmeye gerek yok."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.