TÜRK SANAT MÜZİĞİ'NDE 90'LIK SOLİST

TÜRK SANAT MÜZİĞİ'NDE 90'LIK SOLİST
SAMSUN'un Atakum İlçe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nda solist olarak görev yapan 90 yaşındaki Cevat Öztürk, performansı ile herkesi kendisine hayran bıraktı.

4 yıldır koronun konserlerinde şarkı söyleyen Cevat Öztürk, "Müzik ruhun gıdasıdır. Müzikle doğdum, müzikle öleceğim" dedi.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde oturan 90 yaşındaki Cevat Öztürk, Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'ndaki performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Samsun Liman İşletmesi'nden emekli olan evli 2 çocuk, 3 de torun sahibi Cevat Öztürk şunları söyledi:

"Koroya ilk olarak Cavit Ersoy nezaretindeki Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nda başladım. Burada yaklaşık 3 yıl görev yaptım. 2011 yılından bu yana da Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nda hocamız Volkan Sağlam nezaretinde çalışıyorum. İlk zamanlar sadece koroda yer alıyordum. Bir gün hocamız seslerimizi kontrol etmek amacıyla hepimizi dinledi ve beni de solist olarak seçti. Bu yıla kadar geçen sürede yer aldığım 4 konserde de solist olarak görev yaptım. Şu anda 2015 yılındaki konserimizin hazırlıklarını yapıyoruz."

'BESLENMEME VE UYKUMA ÇOK DİKKAT EDİYORUM'

Korodaki müzik çalışmalarında yeni arkadaşlar edindiğini vurgulayan Cevat Öztürk, şöyle devam etti:

"Hem hocamla, hem de arkadaşlarımla çok iyi bir ortam yakaladık. Herkes bu yaşıma rağmen ne kadar dinç olduğumdan bahsediyor. Ben yememe, içmeme, uykuma çok dikkat ediyorum. Sigara ve içki gibi alışkanlıklarım yok. Ayrıca müzik için ruhun gıdası derler. Ben de müzikten hoşlanıyor, zevk alıyorum. Evdeki vaktimin büyük bölümünü şarkı söyleyerek geçiriyorum. Müzikle doğdum, müzikle öleceğim."

'HİÇ BİR DERSİ KAÇIRMIYOR'

Öğrencisi Cevat Öztürk'ün performansından son derece memnun olduğunu ifade eden Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Volkan Sağlam da sunları kaydetti:

"Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Cevat amcamız koromuzda görev almakta. Onun koroya gelmesi beni çok heyecanlandırıyor. Aynı zamanda ben de onun bilgilerinden yararlanıyorum. Koromuzda olması ve her yıl solo olarak şarkı söylemesi beni çok mutlu ediyor. Hiçbir dersi kaçırmayan ve bunu yaparken de kılık kıyafetine çok özen gösteren bir büyüğümüz. Sanata olan saygısı çok fazla. Kendisinin bu ilgisi gençlerin de sanat müziğine ilgi göstermesi yönünde teşvik oluyor." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.