Türk Sanat Müziği rüzgarı

Türk Sanat Müziği rüzgarı
İlkadım Belediyesi Gazi Türk Sanat Müziği Korosunun hazırlamış olduğu 'Engin Çır' özel konseri izleyenleri büyüledi. Konsere Yıldırım Bekçi, Pelin Uyanıker, Uğur Gür ve Rüştü Okyar konuk sanatçı olarak katıldı

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) muhteşem bir konser düzenledi. Bestesi ve müziği Samsunlu sanatçılara ait olan eserlerin okunduğu konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şef Ömer Umutlu' nun yönetiminde gerçekleşen konser yaklaşık dört saat sürdü. Gecede ilk olarak konuk sanatçılardan Pelin Uyanıker sahne aldı. Sahnede sanatçı Pelin Uyanıker'e sevenleri tarafından süpriz doğum günü yapıldı. Doğum günü pastasını görünce şaşıran sanatçı Uyanıker kendisine yapılan bu jestten dolayı şükranlarını ifade etti. Uyanıker'in ardından sahneye çıkan Engin Çır, bestesi ve müziği kendisine ait olan parçaları ard arda okudu. Okuduğu parçalarla sanatseverleri mest ederek büyük alkış toplayan Çır, Sanat hayatına 16 yaşında Samsun Musiki Cemiyetinde başladığını anlatarak, üzerinde emeği geçen hocalarına teşekkür etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye ünlü Samsunlu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yıldırım Bekçi çıktı. Akışlar eşliğinde sahne alan Bekçi, okuduğu eserlerinde Samsunlu sanatçıların bestelediği müziklerine yer verdi. Sahneden inip seyircilerin arasına giren Bekçi, kimi şarkılarını sanatseverlerle birlikte söyledi. Yaklaşık bir saat konser veren Bekçi, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

BAŞKAN DEMİRTAŞ DA KATILDI
Gecenin sonunda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Konuk Sanatçılar, Yıldırım Bekçi, Pelin Uyanıker, Uğur Gür ve Rüştü Okyar ile gecede emeği geçenlere plaket ve çiçek takdim etti. Konseri İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri Bahri Çakır (MHP) Mustafa Kemal Gmrükçü (MHP), Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan İnan, Başkan Danışmanı Cabir Coşkundere ve çok sayıda sanatsever izledi.