TÜRK İMAR-SEN’DEN MAAŞ ZAMMINA TEPKİ

TÜRK İMAR-SEN’DEN MAAŞ ZAMMINA TEPKİ
Türk İmar-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Çakır, düzenlediği toplantı ile basın açıklaması yaptı.

Memur ve Emeklilerin 2015 yılı maaş artışlarına değinerek şöyle konuştu.
“Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı tarafından Memur ve Emeklilerin 2015 yılı maaş artışları 3+3 olarak açıklandı.Sayın Bakan Memurların ve Emeklilerin maaş artışı Toplu Sözleşmede anlaşılarak imza altına alındığını ve bunun dışında bir zammın verilmesinin Hukuken mümkün olmayacağını belirtti. Ama aynı Sayın Bakan aynı açıklamasında Hakim ve Savcılara 1155 TL ve Akademik Personele de 800 TL' yi bulacak bir ücret artışı yapılacağını söyledi. Bizim kimsenin aldığı maaş zammında gözümüz yok.Tabiki Hakim ve Savcılarımız ve Akademisyenlerimiz de daha çok alsınlar ve hak ta ediyorlar.Bunda bir problem yok.Ama Memura hakkı olan Enflasyon farkını ödemeyen ve bunu da Toplu Sözleşmeye bağlayan ve hukuken engel gören Sayın Bakana sormak istiyorum.Toplu Sözleşmeler tüm Memurları kapsıyor.Hakim,Savcı ve Akademik Personeller Memur değil mi?Onlara verilecek Ek Ödemeye Toplu Sözleşme engel değil mi?Memurlar arasında ayrım yapmak Öz evlat,Üvey evlat muamelesi yapmak ne derece doğrudur? Bu soruları çoğaltmak mümkündür.”dedi.
Hakim,Savcı ve Akademik Personele yapılacak iyileştirmeyi tüm memur ve emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmesini söyleyen Çakır,
“Buradan Hükümete Bütçe görüşmeleri başlarken gelin yanlıştan dönün ve Kamu Çalışanlarının ve Emeklilerin hak ettikleri Enflasyon farkını ödeme çağrısında bulunuyorum.Gelin Hakim,Savcı ve Akademik Personele yapılacak iyileştirmeyi tüm memur ve Emeklileri kapsayacak şekilde genişletiniz.Bizler öyle 1155 TL ler yerine daha makul rakamlara bile razıyız. Gelin Memurları Öz Evlat, Üvey Evlat olarak ayırmayınız.” diye konuştu.
Sözde Sendikalardan da bahseden Çakır sözlerine şöyle devam etti.
“Kendisine Sendika diyerek tüm Hizmet Kollarında Yetkili olan Sözde Sendika Memurları Toplu Sözleşme Masasında sattığı bugün ayan beyan ortadadır.Bu Memurun Yıkım Sözleşmesine göre eğer Hükümetin Önerdiği %3+3 artış ve Enflasyon Farkı kabul edilse idi Ortalama maaş alan bir Memurun cebine Aralık 2014 ayı itibariyle 110 TL daha fazla para girecekti. Yani her bir Memurun ve Emeklinin cebinden bu sözde Sendika tarafından ortalama 100 er TL. çalınmıştır. Hükümete Şirin görünmek ve kişisel Hesaplar gözetilerek Memurlar maalesef masa başında satılmışlardır. Bu Kul Hakkı Yemektir.Yüce Allah Kuran-ı Kerimde 'Bana Kul Hakkı ile Gelmeyin' buyuruyor.Bu itibarla Sözde Yetkili olup etkili olmayan Sendikaya çağrımız her bir Memurun ortalama 100 er TL'ye varan hak kaybını ödeyiniz. Attığınız imzayla mağdur ettiğiniz Memur ve Emeklilerden ancak bu şekilde helallik alabilirsiniz. Cebimizden çaldığınız paramızı yerine koyunuz. Aksi halde Kamu Çalışanları olarak size hakkımızı helal etmeyeceğiz. Çalışanlar olarak Öbür Dünyada da hakkımızı almak için yakanıza yapışacağız.”
Enflasyon kaybının önlenmesi için Meclise gideceklerini açıklayan Çakır,
“Türkiye Kamu-Sen olarak Enflasyon kaybımızın ödenmesi için 28 Ekim Günü Ankara'da Meclis önünde ve İllerde de belirlenecek yerlerde taleplerimizi haykıracağız .Mağdur olan herkesi 28 Ekimde Alanlarda bekliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.