"TÜRK FUTBOLUNUN KARA GÜNÜ"

"TÜRK FUTBOLUNUN KARA GÜNÜ"
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Samsunspor futbol takımı kafilesini taşıyan otobüsün 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazada hayatını kaybedenler anısına bir mesaj yayımladı. Başkan Demirtaş 20 Ocak 1989 yılını Türk Futbolunun ve Samsunspor'un kara günü olarak değerlendirdi.

Başkan Demirtaş yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi: Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır. Aradan 31 yıl geçmesine rağmen futbol şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız. Samsunspor kafilesi, kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs,  bir kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

"KALBİMİZDE YAŞATACAĞIZ"
Kazada hayatlarını kaybederek Türk spor tarihine "futbol şehitleri" olarak geçen futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan'ı bir kere daha rahmetle yâdediyorum.  Kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize verebileceğimiz en güzel hediye duadır.  Ayrıca Samsunspor Kulübü’nün trafik kazasından sonra, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına "siyah" rengini de eklemesi tam bir kadirşinaslıktır.  Kazada ölenlerden Muzaffer Badalıoğlu'nun Zonguldak'ta, Mete Adanır'ın KKTC'de, Zoran Tomiç'in de Sırbistan'daki mezarları başında her yıl anılması da tam bir vefa örneğidir. “Futbol şehitlerimize” Allah’tan rahmet diliyorum. Mevlam, bu acıyı Samsunspor'umuza ve spor camiasına bir daha yaşatmasın.Onları hep kalbimizde yaşatacağız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.