Türk eğitim sen'den tepki

Türk eğitim sen'den tepki
Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekçi, sendika olarak gönderdikleri takvim, duyuru gibi metaryallerin okullara astırılmamasına tepki gösterdi.

Akekmekçi, "Türk Eğitim-Sen'in duvar takvimindeki Atatürk ve Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı ritüeli sizleri ve birilerini rahatsız mı ediyor?" diye sordu.

Akekmekçi, "Siyasal süreçler geçici, Türkiye Cumhuriyeti kalıcıdır. Bugün güç bende, ben yaptım oldu mantığıyla davrananların ülkemiz eğitimini ne hale getirdiği ortadadır. Öğretmenlerin ne konuşacağına, hangi takvimi asacağına bile karışmak yerine okullardaki sorunlara kulak vermek gerekir. Biz Türk Eğitim-Sen olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Akekmekçi, yaptığı basın açıklaması ile son günlerde sendikalarının üzerine oyun oynandığını iddia etti. Sendikaların Milli Eğitim politikalarını en yakından takip eden kuruluşlar olduğunun altını çizen Akekmekçi, "Milli Eğitim şuralarında, kanun ve yönetmeliklerin belirlenmesinde Bakanlığa sundukları görüşler, tartışmalar yol gösterici niteliktedir. Ancak bu işlevselliği henüz idrak edememiş, olaylara şahsi ve siyasi bakan yöneticiler de ne yazık ki yok değiller. Bu öğretim yılı itibariyle İlçe milli eğitim müdürünün idareci arkadaşlarla yaptığı toplantılarda öğretmenler okullarda, öğretmen odalarında siyasi konuşma yapmayacak, sınıflara sendika takvimler, broşürleri asılmasın gibi sözlü, yazılı direktifler verdiği, okul yöneticilerinin de bu durumu öğretmen arkadaşlara aktardığı izlenmektedir. Şimdi soruyoruz Türkiye Cumhuriyeti tarafından kanunla belirlenmiş eğitim sendikalarına ait takvimlerin sınıflarda asılmasında ne gibi bir beis vardır. Şiir, resim, beste yarışmaları düzenlendiğinde duyurulmasın mı?" diye sordu.

Eğitimcilerin ülkenin sorunlarını konuşması ve çözüm üretmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Akekmekçi, şöyle konuştu: "Eğitimde sürekli değişen uygulamaları, kanun ve yönetmelikleri, hukuksuzlukları konuşmasınlar da başka bir şey mi söylesinler. İllegal olmadığı sürece dönem dönem ülke meselelerinin konuşulması suç unsuru mu? Eğitimde siyasallaşmanın alabildiğine baş gösterdiği, ülkemizin birçok sorunla yüzleştiği, uyuşturucu kullanımının ilkokula indiği bir bu süreçte kusura bakmayın, kimse kafasını kuma gömemez. Eğer ille de bu konuya dikkat çekmek isteniyorsa siyasi bir partinin ilçe başkanıyla sosyal medyada boy gösteren, toplantılar yapan idareci arkadaşların uyarılması daha yerinde olacaktır. Biz hiçbir eğitim çalışanına ayrıştırıcı gözle bakamayız. Siyasal süreçler geçici, Türkiye Cumhuriyeti kalıcıdır. Bugün güç bende, ben yaptım oldu mantığıyla davrananların ülkemiz eğitimini ne hale getirdiği ortadadır. Öğretmenlerin ne konuşacağına, hangi takvimi asacağına bile karışmak yerine okullardaki sorunlara kulak vermek gerekir. Biz Türk Eğitim-Sen olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.