TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA
Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu; Eğitim Kurumları Yöneticiliği sözlü sınavlarında torpil yapıldığını iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Yeniden Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sözlü sınavlarında usulsüzlük yapıldığını iddia ederek şöyle konuştu:
“27.10.2014 Tarihinde Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü 2014 Yılı İlk Defa ve Yeniden Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sözlü Sınav Sonuçlarını açıklamıştır. Bizzat müracaatımıza rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri listenin tamamını açıklamamıştır. Bunun üzerine önce liste sendikamız tarafından açıklanmış ardından da listenin sendikalara göre ayrımını yayınlamış bulunuyoruz.” dedi.
AYNI SENDİKAYA ÜYELER
Levent Kuruoğlu, mülakatta 80 üzerinde puan alanların aynı sendikaya ait olduğunu belirterek,
“Listeye bakıldığında 80 üzerinde puan alan 163 kişinin 160 tanesinin aynı sendikaya üye olduğu görülmektedir.
70 üzerinde puan alanların ise yüzde 90'nının aynı sendikaya mensup olduğu görülmektedir.
Tabi başta da belirttiğimiz üzere gerçek bir mülakat yapılmamış bir orta oyunu icra edilmiştir. Sendikasına, siyasi görüşüne, inancına, cinsiyetine göre insanlar ayrıma tabi tutulmuştur.” diyerek, iddiada bulundu.
ORTA OYUNU
Yapılan mülakatı orta oyunu olarak niteleyen Kuruoğlu;
“Bu orta oyunu o kadar acemice oynanmıştır ki her yerinden torpil, usulsüzlük ve siyaset akmaktadır. Öyle ki mülakata girmeyene bile 70 puan verilmiştir. Bu mülakat anında puanlama yapılmadığının daha sonra masa başında bu işlerin yapıldığının açık göstergesidir. Fakat bu tezgahı yapanlar bir hata yapmıştır Yanlışlıkla bizim üyemize de mülakata girmediği halde 70,2 puan vermişlerdir. Şimdi soruyorum kaç kişi sınava girmediği halde geçerli puan olan 70 puan üzerinde almıştır.” diye konuştu.
TEK PARTİLİ DÖNEM
Tek Partili dönemlerde dahi böylesi uygulamaların olmadığını iddia eden Kuruoğlu;
“Tek partili dönemlerde Baas rejiminin geçerli olduğu ülkelerde bile böylesine uygulamalar görülmemiştir. Türkiye de son dönemde AKP liler ve ötekileri olarak ifade edilen ÖTEKİLEŞTİRMENİN en çarpıcı örneklerinden biri de bu mülakat listesidir. 28 Şubat mağduru olduğunu iddia eden Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Eğitim Bir Sen başkanı Nejdet Güneysu Milli Eğitimde yaşanan darbenin adam kayırmanın baş aktörleri olmuşlardır. Artık tarih onları böyle yazacaktır.” İfadesinde bulundu.
EĞİTİM BİTMİŞTİR
Artık eğitim bitmiştir, artık okullarımızın gelişimi durmuştur diye konuşan Kuruoğlu;
“Bu kadar kişi puanlanırken bu sonuçların ortaya çıkması için kişilerin fişlenmiş olması gerekmektedir. Artık eğitimciler fişlendiğine ötekileştirildiğine inanmaktadır. Artık okullarda eğitim bitmiştir. Artık okullarımızın gelişimi durmuştur. Artık Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve yaverlerinin tek derdi vardır. O da tüm kadroları ele geçirmektir.” dedi.
HUKUKİ YOLLAR DENENECEK
Mücadeleye devam edeceklerini ve her türlü hukuki yolun deneneceğini söyleyen Kuruouğlu;
“Bu konuda tüm hukuki yolları deneyeceğiz. Yapılan her türlü haksızlığa rağmen mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızın iyi eğitim alması için elimizden geleni yapacağız. Bu devran bir gün bitecektir. Bu kanunsuzlukları yapanlar elbet hesap verilecektir. Bu haykırışımız Eğitimin Eğitim yuvalarının artık bir siyasi üst haline getirilmesine karşıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.