Türk Eczacıları Birliği olarak farkındalık çalışması başlattık

Türk Eczacıları Birliği olarak farkındalık çalışması başlattık
Samsun Eczacı Odası Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, Türkiye’yi derinden etkileyen ve 11 ilde ağır hasar oluşturan 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünü anarak depreme hazırlık kapsamında topyekûn çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’yi derinden etkileyen ve 11 ilde ağır hasar oluşturan 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünü anan Samsun Eczacı Odası Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, yaptığı açıklama ile depreme hazırlık kapsamında topyekûn çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı. Açıklamasında depreme hazırlık çalışmalarının, her şeyden önde gelen en acil zorunluluk olduğunu belirten Karacan, "Depreme hazırlıklı olmak için topyekûn bir çalışmayı başlatması, her şeyden önde gelen en acil zorunluluktur. Türk Eczacıları Birliği olarak bu amaçla, depremin birinci yılında vatandaşlarımızın olası bir deprem felaketine karşı hazırlıklı olması için bir farkındalık çalışmasını da başlattık. Olası bir deprem sonrasında, ilk 72 saatte yardım ekipleri ulaşıncaya kadar hayati önem taşıyan acil durum çantalarının içeriğini gösteren "Acil Durum Çantasında Neler Olmalı?” afişlerini hazırladık ve ülke çapındaki bütün eczanelerimize dağıttık." ifadelerini kullandı.

manset-3.jpg

"Hayati önem taşıyor"
Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Türk Eczacılar Birliği olarak "İlaç ve Eczacılık Alanında Doğal Afetlere ve Risklerine Hazırlık Kılavuzu" başlıklı bir belge hazırladıklarını söyleyen Karacan, "Yaşadığımız deprem tecrübeleri, afet öncesi önlemleri kadar afet sonrası hızlı ve etkili müdahale protokollerinin de ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının olası bir afet sürecine ilişkin planlamalarını kapsayan bir kılavuz hazırlaması, organizasyon kabiliyeti açısından hayati önem taşıyor. Birliğimiz bu konuda hemen harekete geçti ve "İlaç ve Eczacılık Alanında Doğal Afetlere ve Risklerine Hazırlık Kılavuzu" başlıklı belgeyi hazırladı. Hazırlık kılavuzumuz Bölge Eczacı Odalarımız ile paylaşılarak etkinleştirildi. Kılavuz hazırlanırken, yakın geçmişte yaşadığımız deprem, orman yangınları, sel felaketleri gibi acı tecrübelerden edinilen deneyimler, Uluslararası Eczacılık Federasyonumuz ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların hazırladığı bilgi, belge ve dokümanlar da gözetildi." dedi.

manset.jpg

"Milletimize başsağlığı diliyoruz"
Açıklamasında 6 Şubat depremlerine benzer açıların bir daha yaşanmamasını temenni eden Karacan, "Ülkemizdeki tüm Bölge Eczacı Odalarımızın Başkanları ve yöneticileri ile sahada görev almak için çırpınan, topladığı yardımları bölgeye göndermek için çaba harcayan, hiçbir beklentisi olmadan sadece vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışan bütün meslektaşlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, yaşadığımız felaket nedeniyle milletimize başsağlığı diliyoruz. Temenni ediyoruz ki, bir daha böyle büyük acılar yaşanmasın." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.