Turizm haftası halaylarla kutlandı

Turizm haftası halaylarla kutlandı
Amasya'da Turizm Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Amasya Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Turizm Haftası etkinlikleri Yavuz Selim Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Şehzadeler Gezi Yolunda devam etti. Bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki Turizm Haftasını kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

YAĞMURA RAĞMEN İLGİ BÜYÜK OLDU
Yağmur nedeniyle bazı gösterilen iptal edildiği etkinlikte mahalle ve köy muhtarlarından oluşan 12 kişilik halk oyunu ekibi de bir gösteri sundu. Daha sonra Hazeranlar Konağı Güzel Sanatlar Galerisinde Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen karma serginin açılışı yapıldı.

SERGİ AÇIK KALACAK
Dernek üyesi 13 sanatçının çeşitli konulardaki yağlı boya, sulu boya, guaş, akrelit ve heykel çalışmasından oluşan sergi 20 Nisana kadar açık kalacak. Açılışa Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Gürcan Ünal, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhittin Yürekli, Bakırköylü Sanatçılar Derneği Genel Sekreteri Hala Ürkmezgil ve davetliler katıldı.