TÜM ENGELLER KALKSIN

TÜM ENGELLER KALKSIN
Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz.Ferhat Onur Karacan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Karacan,”3 Aralık Dünye Engelliler Günü'nde tüm engellerin kalkmasını diliyorum”dedi.
ENGELLİ DOSTU ECZANE
Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu söyleyen Karacan,”Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Dolayısıyla biz eczacılar üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak, geçtiğimiz yıllarda engelli vatandaşlarımız için “engelli dostu eczane” projesini hayata geçirmiştik. Bu projeyle, işitme engelli vatandaşlarımızın, eczacılarla daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlayacak düzeyde Türkiye'de dileyen tüm eczacılarımıza uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Bu eğitimde eczacılara, hastalar eczaneye geldiklerinde kendilerine ilacın kullanım şekli, dozu, ilacın aç mı tok mu alınacağı ve diğer sağlık sorunları ile ilgili danışmanlıklarında bilgi verebilecekleri basit cümleler öğretiliyor.”diye konuştu.
GÖRME ENGELLİLERE ALFABE
Samsun Eczacı Odası olarak, “engelli dostu eczane” projesi kapsamında görme engelli vatandaşlarımız için de yazıların onların okuyabildikleri Braille alfabesi ile yazılabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütmekte olduklarını söyleyen Karacan,”Proje kapsamında engelli rampaları bulunan ve diğer tüm önlemleri sağlayan eczanelere “engelli dostu eczane” logoları vereceğiz” dedi.
TÜM ENGELLER KALKSIN

Engellilerin önündeki tüm engellerin kalkmasını dileyen Karacan,”3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle engelli meslektaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımız dahil olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması noktasında daha hassas olunması gerektiğini hatırlatıyor, engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”temenisinde bulundu.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.