Tüketici güven endeksi yüzde 1,3 azaldı

Tüketici güven endeksi yüzde 1,3 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi...

Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı; Kasım ayında 68,7 olan endeks, Aralık ayında 67,7 değerine düştü.

HANENİN MADDİ DURUM BEKLENTİSİ YÜZDE 0,3 ARTTI

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. Kasım ayında 88,6 olan endeks değeri Aralık ayında 88,8 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ YÜZDE 1,4 ARTTI

Kasım ayında 90,5 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi de yüzde 1,4 artarak, Aralık ayında 91,8 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ YÜZDE 4,9 AZALDI

İşsiz sayısı beklentisi endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak, Aralık ayında 67,3 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.

TASARRUF ETME İHTİMALİ YÜZDE 7 AZALDI

Tasarruf etme ihtimali endeksi de yüzde 7 azaldı. Kasım ayında 24,7 olan endeks, Aralık ayında 23 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.