Tüfenk iddialara cevap verdi

Tüfenk iddialara cevap verdi
CHP Atakum Belediye Meclis üyesi Mustafa Tüfenk'e, bir önceki dönem Atakum Belediye Başkanı olan Metin Burma'nın Başkan Danışmanı olduğu dönemde kendisiyle ilgili gündeme gelen iddiaları cevaplamasını istemiştik.

Tüfenk gazetemizi ziyaret ederek bu iddiaları cevapladı.

YANLIŞ YAPMADIK
CHP Atakum Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Tüfenk, AK Parti'li İshak Taşçı'dan önce belediye başkanı olan Metin Burma döneminde yapılan ihalelerle ilgili gündeme gelen iddialar üzerine bir açıklamada bulundu. CHP'li Metin Burma döneminde ihale dosyalarının kendi iş yerinde açıldığı yönünde ki iddialara açıklık getirdi.

GERÇEK DIŞI
Tüfenk, "Benim büromda ihale dosyalarının açıldığı iddia edildi. Metin Burma döneminde 96 ihale yapıldı. Bunlar raporlarla kayıt altına alınmıştır. O ihalelerin hiç birinde usulsüzlük yoktur. Şu andaki yönetim Müffettiş ister geçmiş hesapları incelettirir. Yanlış yapanın ipliğini pazara çıkartırsınız. Metin Burma döneminde ihale dosyalarının benim ofisimde açıldığı iddiası tamamen gerçek dışıdır" dedi.

KIZIM  ATAKUM'DA 16 YILLIK MEMUR
Kızıyla ilgili iddiaları da cevaplayan Tüfenk, "Kızım 16 yıldır Devlet Memuru ve Üniversiteli Başkan Yardımcılığını hak eden bir kadroya sahip. O dönemde de Metin Burma'nın Başkan Yardımcılğını yapmıştır" diye konuştu.

ÇAKIRLAR KORUSU BİR FİRMAYA VERİLDİ
Çakırlar Korusu ile ilgili iddialara ise Tüfenk, "Çakırlar Korusu bir firmaya verildi. Belki bir Meclis Üyesi o firmanın ortağıdır. Ben tanımıyorum.  Ben, 2009-2011 yılları arasında Metin Burma'ya Danışmanlık yaptım ve Eşimin hastalığı dolayısıyla bu görevden ayrıldım"dedi.

BİZİM HESAPLAR DENETİMDEN GEÇTİ
Mülkiye Müfettişliği ve Sayıştay'ın denetiminden bütün ihalelerin geçtiğini söyleyen Tüfenk, "Metin Burma döneminde Belediyenin tüm işlemleri denetimden geçti. Rapora bağlandı. Herhangi bir usulsüzlük beyan edilmedi" şeklinde konuştu.

AMACIM UYARMAKTI
Atakum Belediyesi Meclisi'nde yapmış olduğu konuşmasının bir uyarı mahiyetinde olduğunu, daha önce Metin Burma zamanında da benzer bir hata yapıldığını, bunun yapılmaması için, ihale ya da işin eşik değerin altında kalarak kısımlara bölünemez olup bunun yasanın temel ilkesi olduğunu söyledim ve böyle bir yanılışa tekrar düşülmemesi gerekliliğini Meclis'te dile getirdim ifadeleriyle kendini savundu.  
Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.