TTNET, 2012'de bin gence destek verecek

TTNET, 2012'de bin gence destek verecek
TTNET'in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesinin 2012 programı, İzmir'deki Gediz Üniversite'nden törenle başlatıldı.

Proje kapsamında, bu yıl sonuna kadar bin 60 gence destek verilecek.

Bilgi toplumuna dönüşüm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında, küreselleşme kavramının gelişiminde önemli etkenlerden olan bilişim ve haberleşme teknolojileri ile ilgili yeniliklerin, ekonomik ve sosyal yaşamın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini çeşitli yönlerden etkilediğine dikkat çekti. Yıldırım; bu gelişmelerin, 'bilgi toplumuna' dönüşüm sürecinde önemli yere sahip olduğunu belirtti. Yıldırım; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak, ülke ekonomisine güç verecek yeni ekonomi alanlarını tanıtma ve bu alanda kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlama yolunda destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yaratıcı ekonomi kavramı

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ise, bu proje ile gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanları ve iş fırsatlarını tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Yılmaz, “Projemizin 2011 programında, gençlerimizin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyacakları bir platforma sahip olduklarında, başarılı projeler üretebileceklerine şahit olmak bizi çok umutlandırdı. Bu heyecanla 2012 uygulamasını İzmir'de başlattık. 100 yetenekli gencimizi yaratıcı ekonomi kavramı ile tanıştıracağız. 3 günlük eğitimlerin sonunda ise gençlerimizin bu alanda ekonomiye artı değer katacak üretken aktörler olma yolunda kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar da 10 ilde bin gencimize ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Profesyonellerden sunumlar

Açılışın ardından, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde düzenlenen panelde, iş ve sanat dünyasından profesyoneller sunum yaptı. Gediz Üniversitesi'ndeki eğitimler de 22-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Gediz Üniversitesi Menemen Kampüsü'nde verilen eğitimlerden İzmir ve yakın iller; Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Balıkesir, Burdur ve Antalya'dan başvuru yapan 100 yetenekli genç yararlandı.

PROJE BU YIL 81 İLE ERİŞECEK

“Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesinin 2012 yılı uygulaması İzmir'den sonra Eskişehir, Adana, Erzurum, Ankara, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Samsun ve İstanbul'da devam edecek. Böylece, “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi 2012'de Türkiye'nin 81 iline erişecek. Eğitim programlarından yararlanmak isteyen 18–30 yaş aralığındaki, asgari orta derece İngilizce dil bilgisine sahip her genç www.yaraticiekonomiyedestek.com sitesinden başvuru yapabilecek.

Gençler, 3 günlük eğitim programında; bilişim sektöründe tespit edilen ihtiyaç alanları dahilinde “Dijital İçerik Üretimi”, “Dijital İçerik Sunumu”, ve “Ticaretin Elektronikleşmesi” alanlarında eğitim alacaklar. Ayrıca tüm katılımcılar “İş Geliştirme ve Girişimcilik” konulu ortak eğitim alacaklar. Katılımcılar eğitim sürecinde; Yaratıcı ekonomi ve yaratıcı ekonominin sunduğu fırsatlar konusunda bilgi edinecekler ve düzenlenecek panellerde iş dünyasının önemli isimleri ile buluşacaklar. Katılımcılar, eğitimler sonunda MIT Katılım Sertifikası alacaklar.

DENGE/İLETİŞİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.