"Trafikteki Araçların Yüzde 20'si Sigortasız"

"Trafikteki Araçların Yüzde 20'si Sigortasız"
Sigorta Aracılık Hizmetleri yapan Bireysel Emeklilik Danışmanı Yusuf Ziya Akbulut, Samsun genelinde trafikte olan araçların yüzde 20'sinin sigortasının olmadığını söyledi.

Konut poliçesi hakkında bilgiler veren Akbulut, "Samsun'da yıllık fiyatı oldukça düşük olan ev sigortasının yaptırılması vatandaşımızın başına gelebilecek birçok talihsiz olayda yardımcı olur" dedi. 

"KAZA OLMADIKÇA FİYAT DÜŞÜYOR"

Samsun'da trafikteki araçların yüzde 20'sinin sigortasız olarak kullanıldığını belirten Akbulut, "Sigortalar 365 gün üzerinden yapılır. Trafik sigortaları zorunlu poliçe olup kasko sigortaları isteğe bağlıdır. Trafik sigortasının satış gerçekleşmediği sürece iptali söz konusu olamaz. Eğer poliçeyi dolduktan sonra yaptırılmazsa ilk aydan yüzde 10'luk fiyat farkıyla her ay artarak yüzde 50'ye kadar artış gösterebilir. Her kaza yapıldığında basamak basamak artan poliçe değeri normalinden fazla derecede artış gösterir. Kaza yapmadan seneyi tamamladığınızda ise önceki senelerden daha ucuz fiyata aracınızı sigorta yaptırabilirsiniz. Bize gelen poliçelerin birçoğunun zamanının geçtiğini görüyoruz. Tam sayısını bilemiyorum fakat şuanda Samsun'da trafikte olan araçların yüzde 20'lik dilimin sigortası yok." şeklinde konuştu.

SAMSUN'DA YILLIK 118 LİRA

Ev sigortasının vatandaşa olan yararlarından bahseden Sigortacı Yusuf Ziya Akbulut, "Ev sigortası isteğe bağlı sigortadır. Biz sigortacılar ev sigortasını konut poliçesi olarak adlandırıyoruz. Bu sigorta şekli vatandaşlara 24 saat anahtarcı hizmeti verir, ("Kapıda kaldığınız zaman çilingir gelir ücret almadan kapıyı açar") evin camı kırıldığında masraf ödemez, evi su basması, yanması veya hırsız girmesi poliçeye dahil olup daire ve eşyalar teminat altına alınır. Doğal Afet Kurumu tarafından fiyatı belirlenen Deprem Poliçesi'nin fiyatı deprem kuşağına göre belirlenir. Samsun'da daireyi sigortalamanın bedeli 100 metre kare için yıllık 118 TL'dir. Vatandaşlarımızın olası bir kaza veya afet durumunda mağdur olmaması için sigortasını yaptırmalarını öneriyorum." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.