Trabzon şehidini uğurladı

Trabzon şehidini uğurladı
İstanbul Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne yapılan bombalı intihar saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş (31), son yolculuğuna memleketi Trabzon'da uğurlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından dün gece defnedilmek üzere Trabzon'a gönderilen 5 yıllık polis memuru Kumaş'ın naaşı, Mehmet Akif Ersoy Camii'ne getirilerek, öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Törene şehit polisin babası Ahmet Kumaş ve eşi Gülcan Kumaş ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve protokol üyeleri, şehidin meslektaşları, askerler ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınlarının kollarında güçlükle ayakta durabilen ve zaman zaman gözyaşı dökün şehit polisin eşi Gülcan Kumaş, cenaze namazı kılınırken de ön safta durdu.

Yoğun kar yağışına rağmen cenaze namazına iştirak edenler avluya sığmayınca cami içerisinde de saf tutuldu. Cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehit polisin tabutu, polis mangası tarafından musalladan alındı. Meslektaşları tarafından omuzlarda taşınan Kumaş'ın naaşı cenaze aracına kondu. Bu sırada tekbirler getirildi, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Genç polisin naaşı daha sonra Bahçecik Mezarlığı'na defnedildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.