Trabzon sahne tozu yutacak

Trabzon sahne tozu yutacak
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, 2-15 Mayıs tarihleri arasında 11 ülkenin katılımıyla Trabzon'da yapılacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Uluslararası Dış İlişkiler ve Festivaller Sorumlusu Sükun Işıkhan, tiyatro festivaliyle ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir toplantı düzenledi. 2 Mayıs'ta başlayacak festivale Türkiye'nin yanı sıra Moldova, Bulgaristan, Ermenistan, İtalya, İsviçre, Rusya, Azerbaycan, Romanya, Yunanistan ve Hindistan'ın aralarında bulunduğu 11 ülke katılıyor.

SINIRLAR GENİŞLİYOR

Gökçer, 9. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin 2 Mayıs'ta açılış töreni ve kortej yürüyüşünün ardından İzmir Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği 'Misafir' adlı oyunla başlayacağını söyledi. Festivale, İtalya, İsviçre ve Hindistan'ın bu yıl ilk kez katıldığını anlatan Gökçer, "Yine bu yıl ilk kez Türkiye Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından festival kapsamında bir gösteri düzenlenecek" dedi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Uluslararası Dış İlişkiler ve Festivaller Sorumlusu Sükun Işıkhan ise ilk olarak Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Festivali olarak başlayan festivalin sınırlarını geliştirerek ve daha farklı coğrafyalardan gelen ülkeleri ağırlayarak Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne dönüştüğünü söyledi.

ERMENİSTAN DA KATILIYOR

Bir gazetecinin Ermenistan'ın festivale katılmasıyla ilgili bir sorusu üzerine, sanatın en önemli özelliklerinden birisinin de birleştiricilik olduğunu belirten Işıkhan, şöyle konuştu: "Dünya coğrafyası sınırlardan oluşmuştur. Sanat, özellikle de tiyatro bu sınırları ortadan kaldıran en önemli olgudur. Çünkü tiyatronun içinde hırs yok, paylaşma dürtüsü vardır. Ermenistan'ı davet ederken Hrant Dink olayı aklımıza hiç gelmedi. Ermenistan çok güzel bir oyunla başvurdu. Bütün tiyatrolara olduğu gibi onlara da elimizi uzattık. Onlar da bize ellerini uzattılar."