'Torba yasa küçük esnafı daha da mağdur edecek'

'Torba yasa küçük esnafı daha da mağdur edecek'
Esnafın büyük ümitle beklediği torba kanunla küçük esnafın borçlarını ikiye katlandığını iddia eden...

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, kamuoyuna yansıtılan faiz ve gecikme zammı affının yalan olduğunu söyledi. Bu kanuna göre yapılandırma yapan esnafın 1 TL olan borcunun 2 TL'ye çıktığını iddia eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Torba yasa öncesi bize söylenenlerle uygulamalar aynı değil. Yapılandırmada borcumuz iki katına çıkıyor. Bu nasıl yapılandırma? Altı ay sonra esnafın durumu, bugünkünden daha kötü olur.” dedi.

Hükümetin çıkardığı torba kanundan memnun olmadıklarını belirten Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yeniden gözden geçirilmesini istedi. Esnafın beklentisinin daha büyük olduğunu ancak çözüm olacak bir kanun çıkmadığını ifade eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Esnaf ve sanatkarlarımızın umutla beklediği, devlete olan borçların yeniden yapılandırılmasını belirleyen 6552 sayılı kanun uygulanmaya başladı. Altı aydır tartışılan, içeriği beklentileri yükselten yapılandırma, esnaf ve sanatkarlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, torba kanunun esnaf için hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Daha önceden de eleştirel açıklamalar yapan Algün, “Maliye tarafından, muhasebecilerin hatalarından kaynaklanan ve yüksek miktarlarda olan özel usulsüzlük vb. cezalar affedilmemiş, yarısı silinmiştir. Özel usulsüzlük deyince esnaf ve sanatkarlarımızın vergi kaçırdığı ve af beklediği algısı var. Oysa bazı cezalarda mükellefin hiçbir suçu ve sorumluluğu olmadığı halde muhasebecinin hatasından dolayı işyerine kesilen on binleri aşan cezaların affedilmesi gerekiyordu ama maalesef bu uygulama yapılmıyor. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, ya bu konuları ya yeterince bilmiyor ya da vekili olduğu ilde benzer sorunlar yaşanmıyor ki konuya duyarsız ve muhalif kalıyor. Ayrıca haksız rekabet ve kayıtdışılığın bu sorunları arttırdığı herkes tarafından bilinmektedir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.