'TOPRAK ANANIN ÜRETTİKLERİ'

'TOPRAK ANANIN ÜRETTİKLERİ'
Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, Çarşamba ilçesinde kadın üreticilerin ürettiği yiyecek, giyecek ve eşyaların tanıtımı ve satışı için 'Toprak Ananın Ürettikleri' adlı etkinliği hayata geçiriyor

YÖRESEL LEZZETLER
Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, ilçeyi ve yöreyi tanıtmak için 'Toprak Ananın Ürettikleri' adlı etkinliği hayata geçirdi. Dernek bahçesinde, Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, kadınların ürettiği ve yöreye ait ürünlerin tanıtılması adına önemli bir çalışma gerçekleştirileceğini belirterek, "İlçemizin yöresel lezzetleri, kıyafetleri dernek bahçesinde kurulan bu stantlarda hem tanıtımı yapılacak hem de satışa sunulacak" diye konuştu.
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLER
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK'un da katıldığı ve alışveriş yaptığı etkinlikte, konuşmasını sürdüren Sarıoğlu, "Yöremizin kadınlarının ürettikleri ürünler vatandaşlarla buluşacak. Çemen, kıvratma, kestane böreği, cecim kilimi, süpürge, ahşap eşyaları gibi onlarca farklı değerimiz 'Toprak Ananın Ürettikleri' etkinliği ile tanıtılacak. Türkülere konu olan verimli toprakları ve kendine has özellikleriyle dikkat çeken ilçemizi daha geniş kitlelere ulaştırmak ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi halkımızla buluşturmak önceliğimizdir. Bu etkinliğimizi her ayın ilk haftası gerçekleşecek şekilde planladık. Tüm Samsunluları Derneğimize bekliyoruz"diyerek etkinliğin açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.