TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR
Havza Belediyesi ekipleri tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon ve bilgilendirme çalışması yapıldı.

Havza Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliğince yürütülen çalışmada 81 kırsal mahalleden ilçe ye yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon ve bilgilendirme çalışması yapıldı. Araçlar gruplar halinde dezenfekte edilirken Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zeki Kurt dezenfeksiyon sonrası uyulması gereken kurallar hakkında sürücüleri uyararak; “Kırsal Mahallelerimizden yolcu taşıyan araçlarımızı ikinci dezenfeksiyonumuz ve  periyıdik aralıklar ile araçların dezenfeksiyonu sağlanacak.” dedi.

a7.jpg

Yapılan dezenfeksiyon çalışmasının ardından ise Jandarma Trafik Ekibi tarafından şoförler İç İşleri Bakanlığınca ve İl ile İlçe Hıfzıssıhha kurullarının korona virüse karşı alınan tedbirler hakkında bilgiler verilerek kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Yapılan bilgilendirmede araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edeceği, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleneceği ve maske takma zorunluluğu sürücülere hatırlatıldı.

a6.jpg

Kendisine ait minibüsü dezenfekte ettirmek için getiren Havza Muhtarları Derneği Başkanı  Ahmet Çavdar’da yapılan çalışmalardan ötürü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Havza Belediyesine teşekkür ederek; “Yapılan her şey bizlerin sağlığı için. Kırsal Mahallelerde muhtarlarımız 65 yaş üstü ve kronik hastalarımız için elimizden geleni yapmaktayız. Her şeyi devletten beklemek yanlış. Saha da bunun güzel örneklerini gösteren muhtar arkadaşlarımız var. Mahalle sakinleri için kendi aracı ile günde 5 – 6 sefer ilçeye gidende var. Kendi imkanları ile ihtiyaç sahiplerine sahip çıkanlarda. Tüm muhtar arkadaşlarıma bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Halkımız evde kalsın bizler onlara yardımcı oluruz. İlçe genelinde özverili çalışmaları ile gece gündüz çalışan başta Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir ve tüm personeline muhtarlarımız adına teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.