Toplu mezardan çıkan Kosovalılar toprağa verildi

Toplu mezardan çıkan Kosovalılar toprağa verildi
Kosova'nın Skenderay kenti yakınlarındaki Rezall Köyü'nde 1998 yılında Sırp güçleri tarafından öldürüldükten sonra toplu şekilde gömülen ve geçtiğimiz günlerde ceset kalıntılarında yapılan incelemenin ardından...

Ailelerine teslim edilen 28 Kosovalı, askeri törenle toprağa verildi.
Priştine Adli Tıp Entitüsü, geçtiğimiz günlerde Skenderay kenti yakınlarındaki Rezall Köyü'nde 1998 yıllında Sırp güçleri tarafınca öldürülen ve ardından toplu mezara gömülen 28 Kosovalının ceset kalıntılarının incelemesini tamamladı ve ailelere teslim etti. Katledilen 28 Kosovalı bugün düzenlenen askeri törenle Rezzalla Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Törene katledilen 28 kişinin yakınları ile yüzlerce vatandaşın yanı sıra Kosova Başkanı İsa Mustafa da katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.
1998 yıllında Sırp güçleri Skenderay ve Rezall köyünde 98 kişiyi katletti.
Skenderay'ın Rezall ve Rezall yakınlarındaki köylerde 1998 yılında Sırp askeri güçleri, polisi ve paramiliter gurupları tarafından 98 sivil Arnavut katledildi. Bunlardan 44'ü hala kayıp listesinde. Sırplar, cesetleri Sırbistanın Raşka yakınlarındaki Rudnice'de kazdılkaları toplu mezara gömdü. Sırbistanın Rudnice'de toplu mezar bulunmadığını iddia ettiği halde iki yıl önce, uluslarası baskı sonucunda, Rudnice iki toplu mezar ortaya çıktı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.