Tok; “Nevruz dostluk ve kardeşlik bayramıdır”

Tok; “Nevruz dostluk ve kardeşlik bayramıdır”
Nevruz ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bolluk, bereket, tazelenme olarak ifade edilen Nevruz’un , binlerce yıldan bu yana kutlanan dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu kaydetti.

“HAYATA YENİ UMUTLARLA SARILMAKTIR”

Sevgi ve saygının, kardeşlik ve dayanışmanın, yaşama sevincinin, hayata yeni bir umutla sarılmanın sembolü olan Nevruz’un milletçe birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmesini temenni eden Başkan Erdoğan Tok,  “ Milletimiz tarih boyunca ortak bir kültürü, ortak bir medeniyeti paylaşmış, sevinçte de, kederde de kader birliği yapmış, yaşadığımız her türlü güçlüğü ve zorluğu birlik ve beraberlik içinde atlatarak, birbirlerine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiştir. Bu tecrübenin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.” dedi.

 

“TAZELENME VE YENİLENMENİN SEMBOLÜ”

 

Nevruz’un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye ve esenliğe vesile olmasını dileyen Başkan Tok, “ İnanıyorum ki, bu anlamlı günde de gerekli hassasiyeti gösterecek, birliğimizi ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam edeceğiz. Ben, bütün kalbimle, bu Nevruz’un, ülkemiz ve milletimiz için gerçek manasıyla, kardeşliğimizin, dostluğumuzun yeşerdiği bir gün olmasını diliyorum. Nevruz'u, ismine ve içerdiği manaya yaraşır şekilde, ülkemiz, milletimiz, ortak coğrafyamız için bir bahar, bir tazelenme, umutların güçlü şekilde yeşerdiği bir iklim olmasını yürekten temenni ediyorum. " diye konuştu.                

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.