Tok; " Gençlik Toplumun Nefesidir"

Tok; " Gençlik Toplumun Nefesidir"
İlkadım Belediyesi düzenlediği Mahalle-Mahalle Gençlik Çalıştayı ile bir ilke imza atarak ilçe genelindeki tüm gençliğin haritasını çıkaracak.

Her mahallenin muhtarı, imamı, okul yöneticisi ve rehber öğretmeni, spor kulübü yöneticileri, ve polisi gibi aktörlerin görev aldığı çalıştayda, gençliğin her türlü sorununa neşter vurularak toplumsal bir dönüşüme temel oluşturacak.

GENÇLİK İÇİN TOPLANDILAR

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliği ile her mahallede yapılacak olan Gençlik Çalıştayı'nın ilki Kadıköy Mahallesi'nde yapıldı. Eğitim Gönülleri Vakfı toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Kadıköy Mahalle Muhtarı İlknur Bozkurt sivil toplum örgüt temsilcilerinin üyeleri katıldı.

Kadıköy Mahalle Muhtarı İlknur Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu yaptıkları konuşmada Gençlik Çalıştayı'nın toplumsal değişime katkı sağlacağını ifade etti.

"GENÇLİK, TOPLUMUN SESİ VE NEFESİDİR"

Gençlik Çalıştayı'nın mahalle-mahalle yapılmasının önemine vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Gençlik olmadan toplumlar nefes alamaz. "dedi. Milletlerin kudreti genç nesillerin eğitimli, donanımlı, sağlıklı, sportif, milli ve manevi değerlerine bağlı bir kültürle yetişmesine bağlı olduğunu söyleyen Başkan Tok," Biz, gençliğimizi önemsiyoruz. Gençlik toplumlarının nefesi ve sesidir. Bu manada her mahallede yapılacak olan gençlik çalıştayımızın rehber olarak diğer yerel yönetimlere de örnek olacağına inanıyorum." dedi.

RAPORLAR GENÇLİK PROJELERİNE DÖNÜŞÜŞECEK

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Sivil Toplum Örgüt temsilcilerin katıldığı çalıştayda, tüm mahallelerin gençlik profili çıkarılacak. Her mahallede ayrı-ayrı toplanacak çalıştayda gençliğin sorunları tespit edilip çözüm önerileri rapor haline getirilecek. Tüm mahallelerde oluşturulan raporlar gençlik projeleri haline dönüştürülecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum