TOK ENGELLİ ANNELERİNİ AĞIRLADI

TOK ENGELLİ ANNELERİNİ AĞIRLADI
Anneler günü için düzenlenen özel programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti Milletvekili Adayı Fuat Köktaş engelli anneleriyle buluştu.

Engelli bir öğrencinin Fuat Köktaş'ın kol saatini beğenmesi üzerine Köktaş saatini çıkararak genç öğrencinin koluna taktı.

İlkadım Belediyesi Tarihi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde engelli annelerine özel anneler günü programı düzenlendi. Düzenlenen programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra 25. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Fuat Köktaş ve engelli anneleri katıldı. Başkan Tok ve Milletvekili Adayı Fuat Köktaş salona geldiğinde Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi 8. sınıf öğrencileri Abdulsamet Yalçınkaya, Nazım Canbakış, Furkan Can Gökkuş, Metehan Korkmaz ve Neslihan Çakır tarafından karşılandı. Başkan Tok, ve Köktaş genç öğrencilerle yakından ilgilenerek kendilerine ve ailelerine karanfil armağan ederek anneler gününü kutladılar.

 

KÖKTAŞ ENGELLİ NAZIM'A SAATİNİ HEDİYE ETTİ

AK Parti Milletvekili Adayı Fuat Köktaş engelli aileleri ile sohbeti esnasında yanında oturan 8. sınıf öğrencisi Nazım Canbakış Köktaş'ın kol saati ile oynamaya başladı. Durumun farkına varan Köktaş kolundaki saati çıkararak genç öğrenci Nazım Canbakış'ın koluna taktı. Milletvekili Adayı Köktaş'ın bu hareketine mutluluk gülücükleri ile karşılık veren zihinsel engelli Nazım daha sonra saati kolundan çıkararak Fuat Köktaş'ın koluna taktı.

 

"EN KUTSAL GÖREV"

Dünyanın en kutsal görevinin anneler tarafından üstlendiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Dünyanın en kutsal görevini üstelenen annelerimizle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Anneler günü adı altında burada toplandık yalnız anneler gününü sadece bir güne sığdırmamak lazım bizim için bir gün değil her gün anneler günüdür. Elleri defalarca öpülesi annelerimizin anneler günün en içten dileklerim ile kutluyorum. Peygamber Efendimizin dediği gibi Cennet annelerimizin ayakları altındadır. Hele de engelli yavrularımızın annelerinden Allah razı olsun. Kolay bir iş değil ama annelerimizin yavrumuzdur çocuğumuzdur diyerek gece gündüz demeden annelik görevini en güzel şekilde yerine getiriyor .Annelerimiz gece gündüz demeden uyku bilmeden hayatlarını sürdürüyor ve böylede devam edecektir. Tüm annelerimizin tekrar anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum." dedi

 

"MUKADDES VE MÜBAREK GÜN"

Engelli annelerinin sosyal hayattan fedakarlık ederek yaşantılarını sürdürdüklerini belirten 25. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, "Öncelikle tüm annelerimizin anneler gününü şimdiden kutluyorum. Her zaman söylediğim gibi engelli olmak bir eksiklik, ayıp değildir. Hiç birimizin hayat garantisi yoktur. Başımıza her an her saniye ne geleceğini hiçbir zaman bilemeyiz. Bu sebepten dolayı engelli kardeşlerimizi topluma mutlaka kazandırmamız noktasına hareket ettik. Bu doğrultuda epey yol kat ettik. Ama hiç bir hizmet yeterli değildir bu çalışmaların bu hizmetlerin artarak devam etmesi gerekmektedir. Anneler günü sadece bir gün sembolik olarak düzenlenmiş ama bizim için her gün anneler günü mukaddes mübarek gün olarak değerlendiriyorum. Anneler farklıdır yalnız engelli annesi olmak çok çok farklıdır. Çünkü sizlerin sosyal hayatı yok, çocuğunuzu bırakıp gitme gibi bir lüksünüz yok. Onun mutluluğuyla mutlu üzüntüsüyle hüzün bulacaksınız. Hayatınız odak noktası bu çocuklarımızındır. Bu sebepten annelerinden Rabbim razı olsun tekrar Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

 

Program sonrası Başkan Tok ve Milletvekili Adayı Köktaş annelere ve engelli öğrencilere hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.