TOBB Genel Kurulu’na Samsun çıkarması

TOBB Genel Kurulu’na Samsun çıkarması

 

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Divanı ve TOBB Delegeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73. Mali Genel Kurul toplantısında tam kadro hazır bulundu.  Genel Kurulu değerlendiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çatı örgütü TOBB’un bir kez daha başarılı bir genel kurula imza attığını söyledi.

Türkiye'nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO)temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcıları Hüseyin Yalgın ve Ergin Yazıcıoğlu, Meclis Katip Üyesi Hüseyin Kurt, Samsun TSO’nun TOBB Genel Kurul Delegeleri, Samsun TSO Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Bener Ayla katıldı.

Hizmet şeref belgesi verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Genel Kurulu nedeniyle ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, TOBB Yönetim Kurulu, Konsey üyeleri, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​ Buradaki törenin ardından da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde10 ve 20. yılını doldurmuş delegelere yönelik "73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" düzenlendi. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve TOBB delegelerinin katılımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirilen törende 10 ve 20. yılını doldurmuş delegelere plaket verildi.

Katılım yoğun oldu

TOBB’un 73’inci Genel Kurulu ise, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi. Buradaki tören ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katılımıyla yapıldı.

Hisarcıklıoğlu: “Zaman, gelece odaklanma zamanı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Genel Kurulu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” ifadesini kullandı.​ Türkiye’nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB'un çatısı altında Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için gayret gösteren, ter döken, emek veren herkese teşekkür etti. İş dünyasının aynı zamanda bulundukları şehirlerin kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır" dedi.

Murzioğlu: “Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çatı örgütü TOBB’un bir kez daha başarılı bir genel kurula imza attığını belirterek, “Öncelikle her yıl olduğu gibi bu yılda genel kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayan yönetim kurulumuzun üyelerine, Meclis Divanımıza, delegelerimize teşekkür ediyorum. İş ve siyaset dünyasını bir araya getiren genel kurulumuzda iş dünyamızın içinde olduğu sıkıntıları ve beklentileri de dile getirme imkanı yakaladık. İnşallah içinde bulunduğumuz sıkıntıları hükümetimizin de desteğiyle hep birlikte aşacağız. Genel Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız. Önümüzde büyük hedeflerimiz var. Yol haritamızı belirleyip, her gün bir adım daha ileri gitmek zorundayız. Milletimize daha parlak bir gelecek kazandırmak için, ülkemizin yıldızını yeniden parlatmalıyız. Reel sektörümüze yeniden heyecan vermeliyiz. Bu ülkenin sorunları da, zenginliği de bizim. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.