Tire Kent Müzesi'nde arkeoloji köşesi açıldı

Tire Kent Müzesi'nde arkeoloji köşesi açıldı
İzmir'in Tire ilçesindeki Kent Müzesi'nde, "Arkeoloji Özel Sergi Alanı" açıldı. Burada Batı Anadolu'da Neolitik döneme ait idoller..

Roma dönemine ait tıp aletleri, Pers -Atina savaş sahnesinin betimlendiği Helenistik döneme ait amfora, kuğu şeklindeki Zeus ve sevgilisi Leda'nın betimlendiği kulp, çeşitli dönemlere ait altın ve cam boncuktan kolyeler, Erken Tunç Çağı'nın tipik malzemesi olan gaga ağızlı testiler, birleşik kaplar, bir örneği Berlin Müzesi'nde sergilenen Helenistik döneme ait kantharos, yine bir benzeri New York Metropolitan Müzesi'nde sergilenen geometrik döneme ait ayaklı kâse ve testicik gibi arkeolojik malzemelerin yanısıra Erken Tunç Çağı, Roma ve Bizans dönemine ait eserler sergilenmeye başladı.

Arkeoloji sergi alanında bulunan ürünler ise koleksiyoner Kemal Uğurbil'e ait. Mesleği doktorluk olan Uğurbil, özel olarak arkeolojik eserlerle ilgileniyor. Tire ve civarındaki Neolitik, Yunan, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserleri toplayarak Türkiye'de kalmasını sağlayan Dr. Uğurbil, 1992 yılından bu yana eşi Esra Uğurbil ile birlikte koleksiyonerlik yapıyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.