Ticaret bakanı Muş parti teşkilatlarıyla iftar yaptı

Ticaret bakanı Muş parti teşkilatlarıyla iftar yaptı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk turda cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanımızı seçip arkasında da güçlü bir parlamentonun teşekkül etmesi için çaba ve gayret göstermemiz lazım." dedi.

Bakan Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile partisinin Şehit Ömer Halis Demir Kongre Salonu'nda düzenlediği iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Muş, çalışmaları yoğunlaştırarak Samsun'da sürdüreceklerini söyledi. AK Parti'nin hep üzerine koyarak giden bir parti olduğunu belirten Bakan Muş, "Samsun'da geçtiğimiz seçimlerde cumhurbaşkanlığında yaklaşık yüzde 67 oy aldık. Dolayısıyla amacımız onun üzerine koyarak gitmek. Aynı şekilde milletvekilliğinde de çıtamızı yükseltmemiz gerekiyor. Her şeyden önce teşkilat olarak bizim bunlara inanmamız lazım. İlk turda inşallah cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanımızı seçip, arkasında da güçlü bir parlamentonun teşekkül etmesi için çaba ve gayret göstermemiz lazım. Yani sadece cumhurbaşkanımızı seçmekle iş bitmiyor, hükümet teşekkül ediyor, ama bir de o hükümetin çalışabilmesi için arkasında aynı şekilde güçlü bir meclisin de olması gerekiyor. Dolayısıyla orada da milletvekili sayımızı ne kadar fazla çıkarırsak hükümet ve parlamento o kadar ahenk içerisinde, güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürür." diye konuştu.

ftiaspgxwcqbfbt.jpg

Bakan Muş, AK Parti'nin kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara geldiğini hatırlatarak "Bizim dönemimizde Türkiye'de istikrar ve güven tesis edildi. Bizden önce hükümetlerin ömürleri çok kısaydı. Çok kısa hükümetler kuruluyordu, hükümetler zayıftı. İki parti bir araya geliyor, dışarıdan destek veriyor, birisi desteğini çekince hükümet düşüyordu. Bizden önceki iktidar ömürlerine baktığımız zaman bırakın 2 seneyi, 1 sene, 3 aylık, 6 aylık hükümetin olduğunu görüyoruz. Böyle bir hükümet tablosunda nasıl yatırım yapacaksınız, nasıl Türkiye'yi nereye taşıyacak çalışmaları hayata geçireceksiniz. Maalesef bunlar olmuyordu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Dolayısıyla her beş yılda bir sandık başına gidiyoruz ama burada önemli bir nokta, parlamentodaki gücümüz. Dolayısıyla bu parlamentodaki gücün iyi olacak ki bütçesini yapabilsin, gerekli yasal düzenlemeyi yapabilsin ki hükümet rahat bir şekilde çalışmalarını sürdürsün." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.