Termik Santrale Karşı Pedal Çevirdiler

Termik Santrale Karşı Pedal Çevirdiler
Terme İlçesinde kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı tepkilerini dile getirmek için Atakum Bisiklet Topluluğu Samsun Atakum'dan Terme Akçay mevkiine bisikletleri ile gittiler.

Terme Çevre Platformu ve (TERÇEP) ve Atakum Bisiklet topluluğu (ATABİT) işbirliği ile Atakum Bisiklet topluluğu üyelerinden 20 kişilik gurup Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Şirketi tarafından Terme ilçesi Akçay Mevkiine yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı tepki göstermek amacı ile Atakum ilçesinden Terme Akçay mevkiine pedal çevirdiler.
Gurup İlk olarak Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun tarafından Terme Belediyesi önünde çiçeklerle karşılandı. Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun da yerel yönetimler olarak santralin kurulmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini belirtti. Uzun, “Atakum Bisiklet Topluluğuna çok teşekkür ediyorum. Bizim için Terme için verdikleri bu desteğe çok teşekkür ediyorum. Biz yerel yönetimler olarak ne pahasına olursa olsun bu santrale karşıyız. Santralin yapılmaması için elimizden ne geliyorsa yaparak bunu başaracağız. Ben buna inanıyorum çünkü arkamızda halk var. Bu bölgedeki herkes bizimle beraber. Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için her şeyi yapacağız” dedi.
Santralin yapılması planlanan alanda buluşan dernekler, çeşitli açıklamalarda bulundu. Terme Çevre Platformu Başkanı Zekai Altunpala, çevreye zarar verecek santrallere karşı birliktelik gerektiğini vurgulayarak, “Terme Çevre Platformu olarak Atakum Bisiklet Topluluğu'nun bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Terme Çevre Platformu olarak onlara müteşekkiriz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu bölgede yapılması beklenen Kömürlü Termik Santraline ve Sivaslar Bölgesine yapılması düşünülen santrallere ve kirli yatırım araçlarına karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Burası çocukluğumuzun geçtiği bölgeler. Birinci sınıf tarım arazisi olan bu bölgelerde Termik Santralin kurulmasına karşıyız. Bu santrallere başta Ziraat Odalarının ve Ziraat Mühendisleri Odasının karşı çıkması gerekirken ne yazık ki termik santralciler onları hiçe sayarak vahşice bu bölgeye saldırmak durumundalar. Korkarız ki bunun arkası gelecek. Bunu bertaraf edebilmek için Terme, Çarşamba, Ünye gibi yerlerin bir araya gelmesi lazım. Tüm bölgelerde kurulacak Termik Santrallere hayır diyoruz” dedi.
Gerze'de santral kurulmasını halkın önlediğini ve kendilerinin de Gerze halkından aşağı bir yanları olmadığını belirten Atakum Bisiklet Topluluğu Başkanı Şükrü Gün, “Atakum'dan buraya kadar bisikletli olarak çevre ve doğaya zarar verecek bir termik santrale karşı olduğumuzu göstermek için havamıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkmak için bisiklet sürdük. Hava yağmurlu olduğu için üstümüz kirlendi ama biz bisikletlerimiz kirlensin havamız, suyumuz, toprağımız kirlenmesin diyoruz. Biz bunu Terme ve Samsun gibi çevreye zararlı olan havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletecek olan bir termik santral istemiyoruz. Güzel bir doğada yaşayıp, bisiklet sürmek istiyoruz. Halkın bunu görmesi için yağmur, çamur dinlemeden buraya kadar geldik. Biz bu şartlarda buraya gelebiliyorsak onlar daha fazlasını yapabilirler. Amacımız Terme ve Samsun'da ki duyarlılığı arttırabilmek. Gerze'de termik santral kurulmak istendi. Fakat halk toplu olarak buna karşı çıktı ve santral kurulamadı. Gerze'den daha aşağıya bir yer değiliz. Bunu bizde engelleyeceğimizi düşünüyorum. Bu duyarlılığı arttırabilmek için de buradayız. Katkılarından dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terçep Başkanı Zekai Altunpala'ya teşekkür ederim.” dedi.
Hacer Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.