Terme'ye Venedik Ayarı

Terme'ye Venedik Ayarı
Terme’de şehir merkezi ve deniz arasında gezi ve turizm amaçlı nehir ulaşımı projesinin yakında hayata geçeceğini belirten Şenol Kul, "Terme’yi denizle buluşturacağız.” dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin turistik mekanlarının tanıtımı ve ilçedeki turizmin gelişmesi amacıyla ilçe merkezinden denize tekne gezilerine başlanacak. Irmak yatağındaki bazı kısımların tekne turuna uygun hale getirilmesi için DSİ ekiplerince bölgede derinleştirme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu amaçla kullanılmak üzere 2 adet tekne alındığını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul gezilerin bölge turizminin gelişimine ciddi katkı sunacağına inandığını belirterek, Terme’nin turizmden daha fazla pay alması gerektiğine vurgu yaptı. 

YÖRE HALKI TERME’NİN ZİYNETLERİNİ KEŞFEDECEK

Terme'nin güzelliklerinden Terme’lilerin bile yeterli faydalanamadığını ve bilmediğini ifade eden Kul, "Önce Terme’liler Terme’nin içinde hangi ziynetlere sahip olduğunu bilsinler, tarihi, kültürel zenginliklerini, ve sahillerini görsünler istiyoruz. Şehrimizden 3 km’lik mesafede olan Karadeniz’e diğer bölgelere yapılacak turlarla önce Terme’liler Terme’nin ziynetlerini bilecek ve keşfedecek. Miliç Plaj projesi, Terme’nin büyük bir turizm değeri olan Amazonların yaşadığı yerlerden Gölyazı Mahallemizde ve diğer alan ve bölgedeki çalışmalarımızla Terme kabuğunu kıracak.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.