Terme’de Yeni Hastane İnşaatı Sona Yaklaşıyor

Terme’de Yeni Hastane İnşaatı Sona Yaklaşıyor
Terme Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binası inşaatını ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Kaymakam İlyas Gün Hastane inşaatında incelemede bulunarak çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

2013 yılında inşaatına başlanan 120 yatalı Terme Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı. Öngörülen tarihten yaklaşık 6 ay önce tamamlanacak olan 120 Yataklı Hastane Binasının geçici kabulü için Aralık ayında başvuru yapılacak. 

Tam teşekküllü bir yapıda hizmet verecek olan Yeni Hastane binası modern görünümü ile de dikkat çekiyor. 16 bin m2 kapalı alanda hizmet verecek hastanede 20 poliklinik, 10 Diş Ünitesi, Diş Laboratuvarı, 10 yataklı diyaliz, modern yapıda geniş Acil Servisi, Merkezi laboratuvar ve görüntüleme sistemi, doğalgaz dönüşümü hazır katı yakıt ısınma, güneş enerji sistemi, 150 araçlık otopark, 106 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı yemekhane, yeni doğan ve yetişkin yoğun bakım servisi, 4 normal 1 Acil Ameliyathane, Acil Servis ve Ameliyathane ile bağlantılı ve farklı girişli Doğumhane servisi, bulunacak.

TERME’DE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILIYOR

Terme’de her alanda olduğu gibi, sağlık alanında son zamanlarda büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “İlçemiz her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Bu büyüme ve gelişmelerin başında eğitim, sağlık ve turizm gibi sektörler geliyor.Terme İlçemiz çok modern ve 120 yataklı bir hastane kazanıyor. Bu hastanenin en güzel özelliklerinden biri de hastanenin belirtilen tarihten 6 ay önce bitirilecek olması. Aralık ayının 10’u gibi geçici kabulü için başvuru yapılacak. Nisan, Mayıs ayı gibi de Devlet Hastanemizin buraya taşınması tamamlanacaktır diye düşüyoruz. Allah kimseye dert verip derman aratmasın, Termeliler artık hizmeti burada bu modern binada almaya başlayacaklar. Bu binanın yapının hızlı tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

MODERN İMKANLARLA HİZMET VERECEK

Terme Kaymakamı İlyas Gün de hastane binasında yaptığı incelemenin arından, “16 bin m2 alanda daha güzel ve modern bir imkânla insanlarımıza hizmet verilecek. Daha teknik imkanlara hakim bir kadro ve mekanla insanlarımıza hizmet verilecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.