TERME'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ

TERME'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Terme’de yamaç paraşütü adımı

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçede yamaç paraşütünü geliştirmek istediklerini ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Terme ilçesi’nde yamaç paraşütü yapılması amacı ile yer tespiti çalışmaları yapıldı. Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman ve beraberinde Terme’ye gelen kulüp üyeleri Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte ilçede yamaç paraşütü yapılabilecek noktalarda incelemelerde bulundu.

TERME’DE SPORUN HER DALI GELİŞECEK

Terme’de yamaç paraşütü gibi alternatif sporların gelişmesini istediklerini söyleyen Başkan Kul, “ İlçemizde sporun her dalının gelişmesini istiyoruz. Belediye olarak amatör sporlara destek veremeye devam ediyoruz. Şimdi de alternatif sporlar üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Şu an yamaç paraşütünün yapılacağı alanlar konusunda incelemeler devam ediyor. Ön incelemede birkaç uygun alan tespit edildi. Farklı spor dalları ile ilçemizin anılmasını istiyoruz.  Ayrıca belediye olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimiz Samsun’un ve Terme’nin tanıtımı ve turizminin gelişmesi açısından da şehrimize katkı sağlayacak ” dedi.

BİRÇOK NOKTA SPORA UYGUN

Karadeniz'de yamaç paraşütünü en üst seviyelere taşımak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Samsun Uçuş Kulübü Başkanı Köksal Akman “Terme ilçemizde yaptığımız tespitlerde birçok noktanın bu spor dalı için uygun olduğunu gördük. Terme Belediyesi ile işbirliği halinde bu noktalarda çalışmalar başlatacağız. Bu işe istekli ve gönüllü olan hemşerilerimizi eğitim almaya ve uçuş sporlarına davet ediyoruz. Yaklaşık bir aylık bir eğitimin ardından kontrollü olarak uçuş yapılabiliyor. Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul’a bu sporun gelişmesi adına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.