Terme’de Terazi Denetimi

Terme’de Terazi Denetimi
Terme İlçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Gurup Merkezi Ölçü ve Ayar Amirliği ve Terme Zabıtası ekiplerince İlçe esnafı ve pazarcıların terazi kontrolü gerçekleştirildi.

Terme Belediyesi sınırları içerisinde yaptığı rutin denetimleri sürdüren Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe semt pazarlarında ve gıda sektöründe hizmet veren esnaflarda Samsun Büyükşehir Belediyesi Gurup Merkezi Ölçü ve Ayar Amirliği ekiplerince işbirliği içinde ilçede kullanılan terazi ve kantarların ilgili kanuna uygun olup olmadıklarını denetlediler.
İlçede kullanılan 283 Adet terazinin kontrol edilerek uygulama yapıldığını açıklayan Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin “İlçemizde halkımızın güvenli bir şekilde alışverişleri yapabilmeleri için denetim ve kontrollerimi devam edecektir. Yaptığımız çalışmada TSE kalite standartlarına uymayan toplamda 19 Adet teraziye el konuldu. Tartıda hata kul hakkına gireceğinden Allah katında da olan sorumluluğumuzu yerine getirdik. Duyarlı Esnafımıza teşekkür ederim.” Dedi.
Denetimler Sağlık ve Maddi Açıdan Önemli
Vatandaşların gerek sağlığı gerekse maddi zarara uğramaması adına hem hijyen hem de ölçü denetimlerini sürdürdüklerini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “ Pazarlarımızda, imalathanelerimizde hem hijyen hem de ölçü ayar denetimlerimiz sürdürülüyor. Denetimlerimizi bu kez ölçü ve tartı aletleri üzerine gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın maddi açıdan zarara uğramaması ve sağlığı için çalışıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.