TERME’DE SANTRALE HAYIR TOPLANTISI YAPILDI

TERME’DE SANTRALE HAYIR TOPLANTISI YAPILDI
Samsun ili Terme ilçesi Akçay Mevkiinde kurulmak istenen kömürlü termik santrale karşı halkı bilgilendirme toplantıları ile devam ediyor.

Son olarak yapılması planlanan santralin kömür depolama alanı olarak planlanan İlçenin Çamlıca Mahallesinde Halk bilgilendirme toplantısı ile termiğin zararları anlatılırken nasıl mücadele edileceği de tartışıldı.
Samsun Terme ilçesinde kurulması planlanan termik santrale karşı eylemler her geçen gün artarak devam ediyor. Son olarak ilçenin Çamlıca Mahallesinde Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen tarafından organize edilen toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, TEMA Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Özcan Coluk, TERÇEP dönem sözcüsü Zekai Altunpala, Çevre İlçelerin Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek ve Oda Başkanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.
KÜL DEPOLAMA ALANI ORGANİK TARIM VADİSİDİR
Katılımcalara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçenin Çamlıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen “Akçay Mahallesinde kömürlü santral, burada da kül depolama alanı planlanıyor. Bu amaçla bugün buradayız. Çamlıca vadimizi görüyorsunuz. Burası bir organik tarım vadisidir. 4 mevsimi ile burası ayrı bir memleketimizdir. Biz doğamızı babalarımızdan emanet aldık. Koruyarak bu günlere taşıdık. Hep beraber santrale karşı çıkarak bu doğal alanımızın bozulmadan geleceğe taşıyacağız. Katılım ve ilgi alaka nedeni ile herkese teşekkür ederim. Dedi.
TOPRAK YOKSA EKMEK YOK
TEMA Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez “Biz 1992 yılında kurulan Temada bir sözümüz var. Toprak Yoksa Ekmek Yok. Ovaların Tarımsal sit alanı olarak tescil edilmesi amacı ile çalışmalar yaptık. Ama gerçekleşmedi. Bu yıl Almanya enerji ihtiyacının % 70 ini güneş enerjisinden sağladı. Almanya'da Türkiye kadar güneş yok. Kömür burada var mı yok. Neden kendi memleketlerinde kurmuyorlar. Bu sefer ateş düştüğü yeri yakamayacak. Birlik ve bir bütün halinde karşı koyulması halinde santrali kuramayacaklardır. Allah kolaylık versin.” Dedi.
BİZ BU DAVAYA YÜREĞİMİZİ KOYDUK
Herkezin santral konusunda sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul burada insanların sıcak yüreğini gördüm ve inancım dahada arttı dedi. Rehavete kapılmayacaklarını belirten Başkan Kul “Bölge olarak topyekün çalışmalarda bulunacağız. Bizim ortak noktamız Terme. Parti, mezhep, din, ırk, hiçbir ayrım gözetmeksizin birlik olarak bu işi başaracağız. Bu santralin buraya yapılmasının haklı bir nedeni yok. Termede tüm doğal güzelliklerin olmasına karşı kömür yok. Biz kara santrali bölgemizde istemiyoruz. Bu yatırımı yapmak isteyenlere sesleniyorum. Biz burada bu şekilde mutlu mesut yaşıyoruz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Asla pes etmeden direneceğiz. Bizi hiçbir şekilde ikna etmeleri mümkün değil. Vazgeçmeyeceğiz. Bu davaya yüreğimizi koyduk. Yerele sorulmadan yapılan hiçbirşeyden hayır gelmez. Hiçbir şey, hiçbir güç bizim belediye meclisinden bu kararı geçiremez. Bunu her platformda dile getiriyorum. Ben Terme Belediye Başkanı olduğum müddetçe böyle bir yatırıma imza atmayacağım. Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz. Bu farkındalığın yayılmasında katkıda bulunanan ve bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Geleceğin Termesi için mücalemizi kazanacağız. Dedi.
Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar santral ile ilgili görüşlerini açıkladılar. Toplantı sonunda Terme ilçesi Çamlıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen tarafından katılımcılara yapılan ikramın ardından toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.