AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN!

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN!
Samsun'da Haziran ayında Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından geçtiğimiz Cuma günü de daha çok Salıpazarı ve yine Terme'de sel olması hayatı perişan etti. Aradan üç gün geçmesine rağmen ulaşılamayan mahalle yolları olduğu kaydediliyor.

ÇÖKEN KÖPRÜYLE SUYA DÜŞTÜLER
Havaların açmasına rağmen selin etkileri devam ediyor. Yaraların sarılmaya çalışıldığı Terme'de dün ilçe merkezindeki yeni köprünün yol bağlantı noktası insanlar üzerindeyken çöktü. Yaşanan çökmede köprü bağlantı noktası ile akarsuyun çevre duvarının bir kısmı da yıkıldı. Olayda yaralanan 2 vatandaş, çöken yerden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Park halindeki bir hafif ticari araç da çöken yerin içine düştü. Çukura düşen araç çıkartılarak, bölge trafiğe kapatıldı. Böylelikle Terme meydanına bağlanan yol kapanmış oldu.

07d692f4-afaa-49d7-879b-819b8bf594a4.jpg

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
Belediye başkanı Kılıç," Afet nedeniyle köprü başında büyük bir oyuk oluştu. 2 vatandaşımızı oyuktan kurtardık. İnşallah can kaybı yaşamayız" dedi.Termeli vatandaşlar, ''Sel bizim kaderimiz oldu, buna köklü bir çözüm bulunsun'' diyerek mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Özellikle ekili alanlar, esnaf ve tüccarların çok büyük zarar görmesi, kendi imkanları ile telafisi olmayan maddi kayıplarla karşı karşıya bıraktı. Vatandaşın beklentisi Devletin sel felaketinin yaşandığı alanları acilen afet bölgesi ilan ederek yaraların bir an önce sarılması yönünde.

manset-karisik-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.