Terme'de kız imam hatip lisesi heyecanı

Terme'de kız imam hatip lisesi heyecanı
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'ye 32 derslikli kız imam hatip lisesi yapılacağını belirterek, "28 Kasım'da protokol töreni yapılacak" dedi

Samsun'un Terme İlçesi'nde 32 derslikli kız imam hatip lisesi için başlatılan çalışmalar sonuçlandı. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 28 Kasım'da okulun protokol töreninin imzalanacağını söyledi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de yapılması planlanan okulla ilgili Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile birlikte toplantı yaptı. Demir, kısa süre önce başlayan kız imam hatip lisesi çalışmalarının belirli aşamaya geldiğini belirterek, "Terme'de eğitim veren erkek imam hatip lisesi var. Vatandaşlardan gelen talep üzerine kız imam hatip lisesi çalışmalarına başlanıldı. Bugün gelinen noktada iyi gelişmeler yaşandı. İnşallah kısa sürede okulun temelini atma aşamasına gelinecek" dedi.

HERKES SEFERBER OLDU
Okulun ilçeye kazandırılması için herkesin seferberlik içerisinde olduğunu belirten Milletvekili Demir, "Okulun arsasıyla ilgili sorunlar çözüme kavuştu. 28 Kasım'da Terme Kültür Merkezi'nde okulun protokol töreni imzalanacak. Kurulan dernek vasıtasıyla bağış toplanarak, okulun yükselmesine vesile olunacak. İmam Hatip Lisesi'sinin yapımı için gidilen Temel Kır isimli hayırsever, okul inşaatına büyük bir bağış yapma kararı aldı. Eğitime yüzde 100 destek kapsamında yapılan bağışla okula da isminin verilmesi kararlaştırıldı. İnşallah protokol töreninin ardından, ihale işlemleri başlayacak ve okul kısa zamanda açılacak" diye konuştu.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'A TEŞEKKÜR
Milletvekili Demir, hayırseverin yapacağı bağış ve derneğin toplayacağı yardımlarla okulun kaba inşaatının tamamlanacağını belirterek, "İnce işçiliği de Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç'ın aktaracağı fonla tamamlanacak. Bu konuda kendisine teşekkür ediyorum. Ayvacık'ta da yapılan imam hatip lisesi için fedakarlık yaptı. Terme'deki bu okulumuzun tamamlanması için de fedakarlık yapıyor. İnşallah kısa süre sonra bu okulun eğitime açıldığını ve öğrencilerimizin daha iyi ve güzel ortamlarda eğitim sürdüğünü göreceğiz" dedi.

KIZ İMAM HATİP İHTİYAÇ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, okulun yapılmasının ilçe halkı için önemli olduğunu belirterek, "Böyle bir okul olmazsa olmazımız. Eğitim kalitesinin yükselmesi ve kız çocuklarımızın lise öğrenimini imam hatip okuyarak tamamlamasına vesile olunacak bir çalışma. Bu ihtiyacını hissettiğimiz konuyu aktardığımız günden bu yana Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir, bizleri yalnız bırakmadı. Hatta konuyu kendisi devraldı, bizzat takip etti. Protokol imza aşamasından sonra, inşallah okulumuzu hızla tamamlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum