Terme’de Aile Eğitimi Kursu Tamamlandı

Terme’de Aile Eğitimi Kursu Tamamlandı
Samsun’un Terme İlçesinde Aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan Aile Eğitimi kursu tamamlandı.

Aile içi iletişimi güçlendirmek ve aile bağlarının güçlendirilmesi doğrultusunda Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yapılan Aile Eğitimi kursu tamamlandı. Kursa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un eşi Nuran Kul ve  30 kursiyer katılarak kurs bitirme belgelerini aldı. Kursa ait babalar toplantısına katılan Kul “Aileyi kaybedersek yerine şunu koyar, düzeni sağlarız diyebileceğimizbir yapı yok. Ailenin alternatifi yok.” Dedi.

Hafta da 1 gün olmak üzere iki saatlik eğitimler ile 14 hafta verilen kursta;  sağlıklı anne olmak, kadın olmak, sağlıklı hamilelik, doğum sonrası sendromu,  özürlü çocukların eğitimi, çocukların eğitimi gibi temel konuların yanında birçok konu işlendi, kursa katılan kursiyerler bilgilendirildi.

ONBİN KİŞİYE ULAŞTIK

0-18 yaş arasında çocuğu olan bütün anne ve babaların kursa katılmalarının önemine değinen Aile Eğitimi Kurs Öğretmeni Esma Ercan “Terme İlçesinde Aile eğitimi kursu belli dönemlerle 2006 yılından beri devam etmektedir. Terme’de 18 kurs açtım. En az 10 bin kişiye ulaştık. Binlerce kişiyle tanıştım. Baba, anne ve çocuklarla iletişim halimdeyim. Bu kurslardan biri de 0-3 yaş grubu; bu grupta hiç evlenmemiş, çocukları olmayan hatta ananelerin babaannelerin geldiği bir kurstur. Kursta çocukla olan iletişimi, bağlılığı, sağlığı, bakımı gibi konular işleniyor. Çocuğu olmayan, hamile veya çocuğu olan annelere verilen bilgilerle anneliğe hazırlıyoruz. Yine bu kursa ait babalar toplantısı var. Bu toplantıda da babaların birtakım konularda anneye yardımcı olmaları isteniyor. Başkanımız da eşiyle birlikte kurslarımıza katıldı. Kendisine duyarlı olduğu için çok teşekkür ediyorum.”  Açıklamasında bulundu.

MUTLU AİLELERİN YETİŞTİRECEĞİ ÇOCUKLAR TERME’NİN MUTLULUĞU DEMEKTİR

Kursta gerçekleştirilen babalar toplantısına katılan ve bilinçli veliler ve ailelerle daha sağlıklı toplumların oluşacağını ifade eden Başkan Kul “Çocuk eğitiminde ailenin önemi ve sorumlulukları son derece önemli. Gerek çocukluğun ilk yılları, gerekse de okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim çocuğun kişilik gelişimini önemli ölçüde etkiliyor. Çocuklarımızın iyi birer yetişkin olması, bizlerin iyi ebeveynler olabilmemize bağlıdır. Karakterinin yüzde 80’i ailede oluşur. Ailede sıkıntı varsa, problem varsa çocuğun kafasına ne koyarsanız koyun boşalacaktır. Mutlu ailelerin güler yüzle yetiştireceği çocuklar, 20 yıl sonra Terme’nin mutluluğu demektir. İnsana değer veren bir toplumu yetiştirmek, mutlu aileleri oluşturmaktan geçiyor. Bu millete gerçek borcumuzu ödemek, hayırlı bir evlat yetiştirmekten geçer.” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.