TERME'DE 2,5 MİLYONLUK İSTİHDAM PROJESİ

TERME'DE 2,5 MİLYONLUK İSTİHDAM PROJESİ
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin 2,5 milyonluk istihdam projesi için protokol imzaladı.

Daha önce Alternatif tarıma destek için 3,5 milyonluk yatırımla Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisini kuran Başkan Kılıç, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan 2,5 milyonluk Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin'le protokol imzaladı.

dsc-9413.JPG

AĞIRLIKLI KADIN İSTİHDAMI SAĞLANACAK
Projenin Sanayi Bakanlığı’na yapılan 320 proje arasından seçildiğini dile getiren Başkan Kılıç, "Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapmasında 1.970.000 TL'si hibe toplam 2.500.000 TL yatırım yapılacak. Bu proje ile Karacaköy Mahallemizde 3,5 milyonluk yatırımla tamamladığımız Karadeniz bölgesinin ilk istiridye mantarı kompost tesisini daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapmasında ağırlık kadın istihdamı olmak üzere 15 kişiye istiridye mantarı üretimi için çadır, malzeme ve ekipman desteği verilecek. Mantar üretimi konusunda eğitim verilecek. Bu hibeden yararlanmak isteyen kişiler daha sonra belirlenecek tarihte ön başvuru yapacaklar. Ön başvuru ve şartları yakın zamanda belediyenin sitesinde ve sosyal medya hesaplarımızdan ilan edilecek. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

dsc-9425.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.