Terme Yeni Bir Eğitim Yuvası Daha kazandı

Terme Yeni Bir Eğitim Yuvası Daha kazandı
Samsun'un Terme İlçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli düzenlenen törende yapılan dualarla atıldı.

Terme ilçesi Saray mahallesinde olan mülkiyeti Terme Belediyesine ait ve Maliye Hazinesine devredilerek kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi yapılan  8104,68 m2 lik arsa üzerine 1.200.000,00 TL’lik kısmı hayırsever Burhan Kır tarafından yaptırılarak hibe edilecek 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi temeli okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından atıldı.

Hayırsever işadamı Burhan Kır’ın Babası Temel Kır’ın adının verileceği okul protokol törenine Terme Kaymakamı İlyas Gün,  Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Hayırsever Temel Kır ve oğulları Burhan Kır ve Mustafa Kır , siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

GENÇLERİMİZ DAHA NİTELİKLİ OKULLARDA OKUSUNLAR

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin "Burada olmaktan çok mutluyum. Terme’de 9 tane daha okul yapılacak. Kozluktaki Fen Lisesi de açıldı. Böylelikle Samsundaki Fen Lisesi sayısı 7'ye yükseldi. İnşallah bu başarıyı daha da ileriye götüreceğiz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Samsun ve tüm Türkiye’deki 9. Sınıfların tamamı tabletleriyle ders başı yapacak. Okullarımızda internet ve akıllı tahtalarımızda olacak. Gençlerimiz daha nitelikli okullarda okusunlar geleceğe güvenle kendilerinden emin bir şekilde güçlü, zengin ve lider ülkenin vatandaşı olarak yetişsinler diye uğraşıyoruz. Temelini attığımız bu okul için değerli Kır ailesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Okulumuz hayırlı olsun."Dedi

TERME'DE ÇOK GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ

Eğitimli toplumlar yönetilmesi kolay ama köle yapılması imkansız toplumlardır açıklamasında bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Biliyoruz ki cehaleti yenmenin en iyi yolu eğitimdir. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve duygusal yönlerden belli bir olgunluğa ulaşması ailede gerçekleşir. Okul ise, öğretim faaliyetleri içinde yer alan karakter formasyonu ve vatandaşlık eğitimi ile aile eğitiminin bir tamamlayıcısı ve devamı niteliğindedir. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Bugün Terme'de çok güzel bir gün yaşıyoruz, bu okulun yapılmasında emeği geçen başta hayırsever ailemiz olmak üzere Samsun Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve herkese çok teşekkür eder, Termemize hayırlı olmasını dilerim" Açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla, protokol üyeleri hayırsever aile ile birlikte aynı düğmeye basarak Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temelini attı. Temel atma töreninde ayrıca kurban kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.