TERME VE SALIPAZARI'NDA SEL

TERME VE SALIPAZARI'NDA SEL
Samsun'un Terme ile Salıpazarı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

Terme'de aralıksız yağış nedeniyle 'Terme Çayı' üzerinde bulunan köprü yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Terme Belediye Başkanı Ak Partili Şenol Kul, şöyle dedi:

"Yıllar önce yapılan hesapsız planlar bugün bunları yaşatıyor. Irmak yatağını düzenli bir şekilde koruyamadığımız için bu sonuç ortaya çıktı. Doğa her zaman kendine yapılan müdahalelere cevap veriyor. Biz bundan sonraki aşamada mutlaka planlı bir şekilde DSİ ve diğer kurumlarla çalışmalar yapacağız. Terme'de kentsel dönüşüm şart. Artık Çarşamba'yı sel türkülerde alıyor. Yağmur yağdığında Samsun'da sel açışından EN tehlikeli olan yer Terme'dir. İnşallah 2015 yılı yatırım programında buraya yapılacak çalışmalar programa alınır. Her yağmurda yüreğimiz ağzımıza geliyor. İnşallah can kaybı yaşanmadan bu durumu atlatırız. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz."

Başkan Şenol Kul, daha sonra AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekiplerle birlikte kritik bölgelerde incelemelerde bulundu.

Öte yandan Salıpazarı İlçesi'nde de etkisini sürdüren sağanak yağış özellikle köylere bağlantı yollarında heyelana neden oldu. Salıpazarı İlçesi'nde Yeşil Yolu Mevkii'nde yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonrası ekipler bölgeye sevk edilerek kapanan yolları açmak için yoğun çaba gösterdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.