Terme Santralin İptalini Kutluyor

Terme Santralin İptalini Kutluyor
TERÇEP ( Terme Çevre Platformu) Yürütme Kurulu, Terme'ye TİM Avrasya tarafından yapılması planlanan Termik Santralin ÇED Raporunun iptali için kutlama programı hazırladı.

Terme İlçesi'nde TİM Avrasya tarafından yapılması istenen termik santralle ilgili olarak çevrecilerin başlattığı mücadele mutlu sonla bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından termik santralle ilgili başlatılan ÇED süreci sonlandırıldı. Terme Çevre Platformu tarafından ilçe halkının katılımı ile kutlama etkinliği yapılacak.

YARIN 12:00 DE BELEDİYE MEYDANINDA

Termik Santral ile ilgili ÇED sürecinin sonlandırılması ile ilgili sevinç içerisinde olduklarını ifade eden TERÇEP Dönem Sözcüsü Hasan Demir “Halka rağmen hiçbir şeyin yapılacağı ispatlanmıştır. Bugün Terme’de Termik Santrale Hayır diyen halk kazanmıştır. Bu nedenle ÇED raporunun iptal edilmesinden dolayı kutlama programı tertipledik. Tüm Halkımızı yarın saat 12:00 de Terme Belediye Meydanında yapılacak programımıza bekliyoruz.” Dedi.

HAKLI MÜCADELEMİZİ KAZANDIK

Bölge halkı ile birlikte tek vücut halinde başarıyı yakaladıklarına vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Bölge halkı kararını verdi. Termik değil turizm şehri olmak istiyoruz dedi. Kömürlü santral sürecinin başından sonuna kadar bir kısım enerjimizi bu mücadele yolunda harcamak zorunda kaldık ve çok şükür haklı mücadelemizi kazandık. Konunun artık ilçemiz gündeminde kalkmasından dolayı mutluyuz. Tarım, Ticaret ve Turizm kenti Terme yolunda çalışmalarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.