Terme Çayı'na Proje

Terme Çayı'na  Proje
Terme Çayı ve yan kollarının taşkın modellemesi yapılması, taşkın önleme ve çöküntü kontrolü mastır planı işi ile ilgili olarak Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Terme çayı ve yan kollarının taşkın modellemesi yapılması, taşkın önleme ve çöküntü kontrolü mastır planı yapılması işi ile ilgili olarak Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi. Proje işine ait yüklenici firma tarafından bilgilendirme yapılan toplantıya DSİ Samsun 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık,  DSi Samsun 7. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi İzleme ve Tah. Şube Müdürü Hayrettin Mumcu, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Toker, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Nihat Eroğlu ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda Terme İlçe merkezinden geçen Terme Çayı ve yan kollarında oluşabilecek taşkın zararlarının önlenmesi amacı ile havzada mevcut tesisler belirlenerek alınabilecek alternatif önlemler ve çözüm tespitleri hakkında sunumlar yapılarak risk haritaları üzerinde katılımcılar görüşlerini belirttiler.

SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Uzun yıllardır beklenen projelerin hayata geçecek olmasından dolayı mutlu olduklarını ve Terme’nin sorunları bitmiş bir kent olmasını hedeflediklerini bildiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul " Terme her yönü ile mutlu olmayı hak eden bir kent. Kentin içinde yaşayan herkes istediği gibi şehre kavuşmalıdır. Biz belediye olarak bu konuda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Projelerimizin vücut bulmasını istememizin yanında ilçemizin sorunlarının da sonsuza dek konuşulmaması için gayret gösteriyoruz.” Dedi

OLUMSUZ İZLERİ GÖRDÜK

Geçtiğimiz günlerde ve aylarda ilçemizde yaşanan aşırı yağışların bazı bölgelerde bıraktığı olumsuz izleri gördük diyerek Taşkın sorununun önemine değinen Başkan Kul “Maalesef bazı bölgelerimiz sel ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda evlerde ve işyerlerinde su baskınları olabiliyor. Geçmiş yıllarda sorunun çözümü adına bir şey yapılmamış. Biz bu konunun kalıcı olarak Terme gündeminden çıkmasını istiyoruz. Bu konunun çözümü noktasındaki katkılarından dolayı Başta DSİ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki çalışmalar sonucunda ilçemizde asla bu tür bir sıkıntı yaşamayacak” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.