Terme Belediyesi Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Üyesi Oldu

Terme Belediyesi Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Üyesi Oldu
Samsun Terme Belediyesi Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyesi oldu. Bolu Abant’ta gerçekleşen Jeotermal Kaynakların Değerlendirilmesi İle İlgili Teşvikler’ konulu Nisan Ayı olağan Meclis toplantısına katılan...

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Kaynaklarımızı kullanmaya başladığımızda ilçemizin kalkınması, sosyal gelişimi ve modernleşmesi daha hızlı olacak" diye konuştu.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin ‘Jeotermal Kaynakların Değerlendirilmesi İle İlgili Teşvikler’ konulu Nisan ayı olağan Meclis toplantısı Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bolu Abant’ta yapıldı. Terme Belediyesinin üyelik başvurusunun kabul edildiği toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Belediye Meclis Üyesi Özkan Ceylan katıldı.

TPAO Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılı içerisinde  Samsun'un Çarşamba ile Terme ilçeleri sınırında bulunan Muratlı, mahallesinde yapılan petrol ve doğalgaz arama sondaj çalışmaları sonucunda petrol ve doğalgaz bulunamazken tesadüfen jeotermal suya ulaşılmıştı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin katkıları ile mevcut kaynaklara yapılacak araştırmalarla yeni alanlar ilave etmek istediklerini ifade etti.

BİRLİK TECRÜBE VE BİRİKİMLERİNDEN FAYDALANACAĞIZ

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın Jeotermal kaynakların Terme Çarşamba sınırında yer almasından dolayı bölgede araştırmalar yaptırdığını ve konunun bu aşamalara gelmesinde önemli katkıları olduğuna vurgu yapan Başkan Kul “ Kaynağımızın en faydalı şekilde nasıl kullanılabileceğini farklı değerlendirmeler yolu ile düşünmekteyiz. Yol haritamızı çizerken tecrübeli ve marka olmuş yerleşim birimlerinin ve birliklerin çalışma prensiplerini görmek istiyoruz. Birliğin tecrübe ve birikimlerinden faydalanmak için başvurumuzu yapmıştık. Üyelik başvurumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

JEOTERMALDE MARKA OLMAK HEDEFİMİZ

Jeotermal kaynakların hizmete sunulması halinde bölgenin en önemli merkezlerden biri olacağını sözlerine ekleyen Başkan Kul “Kentimizin imajının değişmesi yolunda verdiğimiz çabalarımız, kentimizin değerlerinin de markalaşması ile istenilen düzeye gelecektir. Jeotermalde marka olmak en büyük hedefimiz. Türkiye jeotermal ülkesi. Ülkemiz jeotermal potansiyeli bakımından dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sırada. Bu potansiyelimizin istihdama, ekonomiye ve enerjiye dönüştürülmesi çok önemli. Jeotermal tamamen yenilenebilir temiz enerji kaynağıdır."  Açıklamasında bulundu.

Başkan Kul toplantı sonunda Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir süre sohbet etti. Jeotermal kaynaklar ile ilgili çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.