Temiz Oda Özellikleri

Temiz Oda Özellikleri
Temiz oda isminden de anlaşılacağı üzere, kısaca ortam mikroplarından arındırılmış odalara verilen addır.

Temiz oda isminden de anlaşılacağı üzere, kısaca ortam mikroplarından arındırılmış odalara verilen addır. Temiz oda içindeki ve atmosferindeki mikroplardan deterjan ve diğer temizleyiciler ile değil, farklı parametrelerin değiştirilmesi ile oluşturulan bir sistem ile kurulmaktadır. Dışardan gelen partiküller ve mikroplar temiz oda içinde kendine yer bulamaz. kurulumunda hazırlanan mühendislik malzemeleri sayesinde ortam ortalama yüzde doksan dokuz oranında mikroplardan arındırılmış haldedir.

Temiz Oda Nerelerde Bulunur?

Temiz oda günümüzde özellikle büyük kimya laboratuvarlarında, bazı kimyasal ya da ilaç üretimi yapan fabrikalarda ve hastane gibi yerlerde bulunmaktadır. Hastaneler için zorunlu olan temiz oda, son dönemlerde üretime büyük katkı sağlayan bazı fabrika ve üretim hanelerde de zorunlu hale gelmiştir. Kimya laboratuvarlarında ve özellikle önemli bilimsel çalışmalar yapılan kök hücre laboratuvarlarında temiz oda zorunluluğu vardır.

Temiz odalarda kaç kişi olacağı ve ne kadar süre ile durulacağı hesaplamaları, temiz oda kurulumu için önem arz eder. Çünkü temiz odalarda ısı, nem, basınç ve oksijen satürasyonu sürekli olarak sabit tutulmalıdır ve sistemler buna göre oluşturulmaktadır. Temiz oda ile ilgili ücret ve detaylar için   http://termotes.com/temiz-oda-sistemleri/ sitesi incelenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.