TEKNOLOJİ DÜNYASI 2021'İ YENİLİKLERLE GERİDE BIRAKTI

TEKNOLOJİ DÜNYASI 2021'İ YENİLİKLERLE GERİDE BIRAKTI
Teknoloji dünyası, 2021 yılını "metaverse"den NFT'ye birçok yenilikle geride bıraktı.

Her geçen gün hızla gelişen ve hayatın her alanında yer alan teknoloji, gelişimini bu yıl da sürdürdü. Geçen yıllarda duyurulan teknolojilerin geliştirilmesinin yanı sıra yeni teknolojik ürünler de kullanıma sunuldu. Öne çıkan bu gelişmelerden bazıları şunlar oldu:

Kullanıcı verilerini sanal monitörle koruyan gözlük

Dünyanın öne çıkan teknoloji markalarından Lenovo, 2021'in ilk haftalarında 3 boyutlu görselleme sağlayan akıllı gözlük ThinkReailty A3'ü tanıttı. Uluslararası bir kuruluş tarafından tasarım ödülüne layık görülen gözlük sayesinde kullanıcılar, işlerini sanal bir mönitörde gerçekleştirerek verilerini çevresindekilerden koruyabiliyor.

Tüm parçaları değiştirilebilen dizüstü bilgisayar

Piyasadaki dizüstü bilgisayarların çoğu parçası kullanıcılar tarafından değiştirilemiyor. 2021'in başlarında gündeme gelen ve ABD'li bir firma tarafından geliştirilen Framework Laptop, modüler yapısı sayesinde kullanıcılara anakart dahil olmak üzere tüm parçaları değiştirme ve yükseltme imkanı sağlıyor.

tekno2.jpg

Görme bozukluğu olanlar için yapay zekalı okuyucu

Görme bozukluğu gibi çeşitli sebeplerden dolayı okuma güçlüğü çekenler için geliştirilen OrCam Read, geçen yıllarda tanıtılsa da bu yıl da özellikleriyle öne çıkan teknolojik ürünlerden oldu. Kullanıcılar, OrCam Read'in yapay zekayı kullanan akıllı kamerası ve lazerini herhangi bir yazıya yönelterek, sesli bir şekilde yazıları dinleyebiliyor.

Pizza teslimatı yapan otonom araç

ABD'li teknoloji firması Nuro'nun geliştirdiği R2 isimli otonom araç, dünyanın ünlü pizza şirketlerinden biri tarafından pizza teslimatı için kullanılıyor. ABD'nin pilot bölgelerinde devreye alınan uygulamanın testleri sürüyor.

Katlanan akıllı telefonlar

Akıllı telefon üreticileri modellerini her yıl geliştirse de katlanan telefonlar diğer telefonlardan ayrışarak kullanıcıların ilgisini çekiyor. Çeşitli markaların ürünlerinin bulunduğu bu alanda, Samsung'un Galaxy Z Flip3 modeli geliştirilmiş özellikleriyle 2021'de kullanıcılara sunuldu. Geçen yıllara kıyasla bu yıl satışların arttığı katlanabilir akıllı telefon pazarının, 2023'e kadar 10 kat büyümesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.