TEKNEDEN DENİZE DÜŞTÜ, YÜZEREK KARAYA ÇIKTI

TEKNEDEN DENİZE DÜŞTÜ, YÜZEREK KARAYA ÇIKTI
SAMSUN'da tek başına balık tutmak için tekneyle denize açılan emekli polis 55 yaşındaki Kenan Saraç, dengesini kaybedip denize düştü.

Motoru çalıştığı için uzaklaşan tekneye yetişemeyeceğini anlayan Saraç, yaklaşık 1 kilometre yüzerek kıyıya çıktı. Denizde kontrolsüz olarak ilerlemeye devam eden tekne ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunup kıyıya çıkarıldı.

Olay bugün Samsun'un Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi sahilinde meydana geldi. Emekli polis Kenan Saraç, balık tutmak için tek başına teknesiyle denize açıldı. Yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra hareket halindeki tekneden eğilip denizden elindeki kovaya su doldurmak isteyen Saraç, dengesini kaybedip denize düştü. Tekne ise denizde ilerlemeye devam etti. Sahilde balık avlarken olayı gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından Deniz Liman Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis balık adamlar ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi. Ancak Kenan Saraç yaklaşık 1 kilometre yüzerek sahile çıkmayı başardı. Kıyıya çıkan emekli polis, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerine teknesinin halen denizde olduğunu ve ilerlemeye devam ettiğini söylemesi üzerine ekipler tekneyi aramaya çıktı. Sağlık durumu iyi olan Saraç, polislere ifade verdi.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına bağlı ekipler, denizde ilerleyen ve herhangi bir şeye çarpmayan başıboş tekneyi yaklaşık 20 dakika sonra denizde bulup kıyıya çıkartmayı başardı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.