TEKKEKÖY’DE MUHTEŞEM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

TEKKEKÖY’DE MUHTEŞEM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Tekkeköy Belediyesi öğretmenler günü dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Tekkeköy düğün salonunda 24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması düzenledi.

Tekkeköy düğün salonunda düzenlenen Öğretmenler günü programına Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve aileleri katıldı. İlginin yoğun olduğu gecede öğrenciler günün anlam ve önemini içeren şiirler okudu. Ayrıca okullar arası futbol turnuvası, okullardaki başarılı öğrenciler ile okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye giren gruplara ve öğrencilere Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya tarafından madalya, plaket ve ödülleri takdim edildi. Geceye katılan tüm öğretmenlere Togar tarafından hazırlatılan karanfil ve hediyeler Tekkeköy Belediyesi personeli tarafından verildi. Ayrıca yeni emekli olan Abdurrahman Gencer adlı öğretmen, emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı.

ÖĞRETMENLİK ÇOK MUKADDES BİR HİZMET MESLEĞİDİR

Gecede bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Atamıza 'Başöğretmenlik' unvanının veriliş günü olan 24 Kasımı aynı zamanda tüm Ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Her şeyden önce öğretmenlik çok mukaddes bir hizmet mesleğidir. Öğretmenler bir insanı kurtarmanın, bir medeniyeti kurtarmak kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ederek kendilerine emanet edilen öğrencilerine adeta bir hamura şekil verilmesi gibi şekil vermektedir. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Gelecek nesillerimizi yetiştirecek olan öğretmenlerimizle bu anlamlı günde bir araya gelmek istedik ve böyle bir gece tertip ettik. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlu olsun, iyi eğlenceler' dedi.

YARINLAR SİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR.

Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ' Öğretmenler toplumdaki değer yargılarını oluşturan, gelecek nesillere aktarmak için çalışan mukaddes kişilerdir. Belediye Başkanımız yerel yönetimlerin imkalarını kullanarak eğitime gerekli desteği sağlamaya çalışıyor. İlçe milli eğitim müdürümüzde büyük gayret sarf ederek eğitimin kalitesini yükseltmeye çalışıyor. Siz öğretmenlerimizde üzerinize düşen görevi yerine getiriyorsunuz, ilçemizde eğitim de başarının en üst düzeye çıkacağına inancımız tamdır. Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak sizlere düşen en büyük görevdir. Bu konuda sizlere gönülden inanıyor ve yarınların sizlerin omuzlarında yükseleceğini tekrar hatırlatıyorum. Bu akşam burada ilçemizde öğretmenlik yapan, gelecek nesilleri yetiştiren sizlerle birlikte bu güzel ve anlamlı günü kutlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm eğitim camiasının öğretmenler günü kutlu olsun' dedi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya'nın konuşmalarının ardından gece öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubu tarafından hazırlanan bir biriden güzel şarkılarla devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde protokol ve öğretmenler müzik eşliğinde oyunlar oynayıp halay çektiler.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.