TEKKEKÖY’DE ‘İSRAFA HAYIR’ KAMPANYASI

TEKKEKÖY’DE ‘İSRAFA HAYIR’ KAMPANYASI
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “İsrafa Hayır” Kampanyasını okullarında başlattıklarını vurgulayan Tekkeköy 19 Mayıs Anaokulu Müdürü Semra Güney," Bu güzel projeye velililerimizde dahil ettik “dedi.

Okulda uyguladıkları Güzel Bir Gelecek İçin-Tasarruf projesi kapsamında velilerin katılımı ile Bayat Ekmeğimden Ne Yapabilirim? Etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirten Tekkeköy 19 Mayıs Anaokulu Müdürü Semra Güney,”  Velilerimiz bayat ekmekten hazırladıkları yiyeceklerin tariflerini çocukları ile birlikte anlatarak sunumlarını yaptık ”dedi. 

 

‘HER TÜRLÜ İSRAFI ÖNLEMEK ZORUNDAYIZ’

Etkinliğimiz ile öğrencilerimize ve velilerimize ekmek israfının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturulduğunu dile getiren Anaokulu Müdürü Güney,” Okulumuzda öğrencilerimize elektrik ekmek, su tasarrufu ve tüketilen atıkların geri gömüşüm kutusuna atılması konusunda eğitici videoları izlettik. Ayrıca atık malzemelerin geri dönüşüm kutusuna atılması, sanat etkinlikleri, yapılan çalışmaların sergilenmesi gibi etkinlikler ile yaşamlarına dahil ederek, ve sürekliliğini kazandırmak istiyoruz ”diye konuştu.

img_0036.jpg

 

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ’

Okulda verilen tasarruf eğitiminin devamının da evde anne ve babalarında hassasiyet görevlerini yerine getirmeleri konusunda uyarıda bulunan Anaokulu Müdürü Güney,”  Küçük yaşlarda öğrenilenlerin kalıcı olduğu ve alışkanlık olarak yerleştiği düşünülürse, tasarrufa gereken önem verilmeli ve çocuklara iyi birer model olunmalıdır. Çocuklarımızı bilinçli, değerlerine sahip çıkan, elindeki kaynakları ihtiyacına göre kullanan, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Etkinliğimize katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz “şeklinde konuştu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.