TEKKEKÖY MAĞARALARI'NA ZİYARETÇİ AKINI

TEKKEKÖY MAĞARALARI'NA ZİYARETÇİ AKINI
Karadeniz'in ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da alana gelen ziyaretçilerle bir araya geldi.

Karadeniz'in ilk insan yerleşkesi olarak bilinen Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nin değeri Tekkeköy Belediyesi sayesinde daha da artıyor. Tekkeköy Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda tarihi öneme sahip olan dünya ve dünya kültür mirasının değerleri arasında bulunan Tekkeköy Mağaraları'nın yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesine olanak sağlıyor. Yapılan çalışmalarla birlikte vadi alanı, aynı zamanda şehrin dört bir yanından ve Tekkeköy sakinlerinin piknik yapıp hoşça vakit geçirdikleri bir alan haline geldi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da Arkeoloji Vadisi'ndeki piknik alanında eğlenen öğrencilerle bir araya geldi. Aynı zamanda, Tekkeköy Belediyesi tarafından öğrencilere dondurma dağıtıldı.

EŞSİZ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİK
Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ndeki piknik alanında eğlenen öğrencilerle bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Ulusal ve uluslararası alanda tarihi öneme sahip olan, dünya kültür mirasının değerleri arasında bulunan, Karadeniz'in ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi; yerli yabancı yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmenin yanında, özellikle şehrimizin dört bir yanından ve ilçemizden ailelerimizin piknik yapıp, hoş vakit geçirdikleri, en çok tercih edilen yer haline geldi" açıklamasında bulundu.

Engin DENİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.