Tekkeköy Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri Seferber oldu

Tekkeköy Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri Seferber oldu
Tekkeköy Belediyesi tarafından günler öncesinde oluşturulmuş olan karla mücadele ekipleri aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için planlı ve koordineli olarak gece gündüz çalışıyor.

Tekkeköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipler, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerlerde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için gece gündüz dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Samsunda Salı günü başlayan şiddetli kar yağışı Samsun'a bağlı yüksek yerleşim yerlerinin yanında özellikle Tekkeköy'ün yükseklerindeki köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde etkili oldu. Kar kalınlığı yer yer elli santimin üzerine çıktı. Yolların kapanmaya başlamasıyla birlikte Tekkeköy Belediyesi tarafından günler öncesinden kurulan karla mücadele ekipleri yollarda seferber oldu. Karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak kapanan yolları açıyor.
Kar yağışının ilçemizde etkili olmasıyla birlikte, günler öncesinde oluşturmuş olduğumuz karla mücadele ekiplerimiz kapanan yolları açmak için ilçemizin dört bir yanında seferber oldu diye sözlerine başlayan Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Karakaya, "ilçemizde etkili olan aşırı kar yağışı nedeniyle etkilenen mahallelerimizde kapanan yolları açmak için karla mücadele ekiplerimiz gece gündüz çalışma yürütmekte. Özellikle köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde merkeze oranla yüksekte olmaları nedeniyle kar yağışından çok fazla etkilendi. Birçok yerde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Karla mücadele ekiplerimiz kapanan yollara anında müdahale ederek tüm yolları ulaşıma açtı. Meteorolojiden almış olduğumuz bilgiler neticesinde Belediyemiz bünyesinde günler öncesinden karla mücadele ekipleri oluşturmamız ve gerekli tedbirleri almamız, kapanan yollara hemen müdahale etmemizde çok önemli rol oynadı. Ayrıca buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımızı da aralıksız yürütmekteyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.