Tekkeköy Belediyesi AB Proje Ofisi proje Üretiyor

Tekkeköy Belediyesi AB Proje Ofisi proje Üretiyor
Tekkeköy Belediyesi yeni oluşturmuş olduğu Avrupa Birliği proje ofisi aracılığıyla çeşitli alanlarda projeler hazırlayarak hibe programlarından destek almaya hazırlanıyor.

Tekkeköy Belediyesi bünyesinde Eğitim kültür merkezinin birinci katında Avrupa Birliği Hibe ofisi kuruldu. İlçeye yapılacak olan dev proje ve yatırımlara Belediye bütçesine dokunmadan hatta Belediye bütçesine katkıda bulunacak projeler yazılarak hibe almayı hedefliyor. İlgili Bakanlıklar, Avrupa Birliği Finans Kurumları, OKA, IPAD, Ulusal Ajans gibi kurumlara projeler hazırlanarak sunulacak. İlçedeki gençler ile kadınlar gibi dez avantajlı gruplara yönelik eğitimler ile istihdama yönelik çalışmalar da yapılacak.
İki projeye başvuru yapıldı
Tekkeköy Belediyesi Avrupa Birliği proje ofisi tarafından hazırlanan birinci proje 'yolsuzluklarla mücadele' ile ilgili programa Belediye iştirakçi olarak başvuru yaptı.
İkinci proje ise Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Konulu ana temada Türkiye'de bir ilki başararak 'iş arama becerilerini geliştirme' projesi üretti. Bu proje ile 200.000 euroluk bir yatırım ve yaklaşık 300 kişinin bir aylık eğitimi sağlanacak. İş istihdam garantili projeler ile Tekkeköy için gelecek vaat eden proje çalışmaları devam edecek. Yine bunların yanında Tekkeköy'ün eğitimi, kültürü, turizmi gibi bir çok alanda yeni adından söz ettirecek projeler hazırlanacak.
İki proje çalışmasının imzaları atıldı
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ' yeni oluşturmuş olduğumuz AB proje ofisimiz sayesinde hibe programlarına proje hazırlayıp sunmaya başladık. ilk olarak İki projemizi hazırlayıp imzalarını atarak çalışmalarımıza başladık özellikle Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Konulu ana temada Türkiye'de bir ilki başararak 'iş arama becerilerini geliştirme' projesi ürettik. Bu proje ile 200.000 euroluk bir yatırım ve yaklaşık 300 kişinin bir aylık eğitimini sağlayacağız. İstihdam garantili projelerimiz sayesinde işsizliği de yok etmeyi hedefliyoruz. Çeşitli alanlarda bir çok proje hazırlayarak hibe programlarından yararlanarak adından söz ettirecek çok büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz. Ofisimiz bu alanlarda açılan programları takip ediyor ve projeler üretiyor' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.