Tekkeköy Antyeri Kilisesi Restore edilecek

Tekkeköy Antyeri Kilisesi Restore edilecek
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Vedat Keleş ve asistanları Antyeri köyündeki tarihi kilisede incelemelerde bulundu.

Tekkeköy Antyeri kilisesinin Restorasyonu için Avrupa Birliği Projesine hazırlık rapor çalışmalarına başlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Vedat Keleş ' Tekkeköy tarih eser ve dünya kültür mirası bakımından bir çok tarihi esere ve yapıya ev sahipliği yapıyor. Tarihi eserlerin Belediye tarafından sahiplenilmesi ve turizme kazandırılması çalışmalarında bulunması da çok güzel örnek alınacak bir davranış. Antyeri kilisesinin restorasyonunu yapıp turizme kazandırmak için Avrupa Birliğine bir proje hazırlayıp sunacağız. Böylece bu güzelim tarihi eseri de turizmin hizmetine kazandırmış olacağız' dedi.

Tekkeköy Belediyesi Kültür Müdürü ve aynı zamanda Yerel Tarih grubu başkanı olan Şeref Aydın ise 'Tekkeköy'ün tarihsel kimliğini öne çıkaracak Tarihin doğduğu kent sloganı ile turizm ve tarih kenti Tekkeköy'ü tüm dünyaya tanıtmak için uğraşıyoruz. Yine ilçemiz sınırları içerisindeki diğer tarihi eserlerinde restorasyonu için çalışmalarımız devam edecek' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.